Tatjanin životni "poziv" je pravi SPAS za neke: Ova umetnica TETOVIRA ljude na NEOBIČAN način i tako skriva ožiljke i STRIJE

Vesti 22.09.2021 15:50 0

"Tattoo" umetnica Tatjana B. (23) iz San Franciska svakodnevno vraća samopouzdanje što ženama, što muškarcima, svojom jednostavnom tehnikom prikrivanja strija i ožiljaka

Tatjanin životni "poziv" je pravi SPAS za neke: Ova umetnica TETOVIRA ljude na NEOBIČAN način i tako skriva ožiljke i STRIJE

Printscreen/TikTok

Naime, radi sa žrtvama raznih nesreća od porodičnog zlostavljanja do požara, preko onih koji pate od vitiliga ili koji jednostavno žele da sakriju svoje strije ...

Ova 23-godišnjakinja je, kaže, oduvek bila zainteresovana za različite oblike umetnosti, pa je, pre nekoliko godina, otkrila medicinsko tetoviranje i tako pronašla svoj "poziv" u životu.

- Uvek su me fascinirale boje - rekla je, a danas, zahvaljujući tome, može na prvi pogled da odredi nečiju nijansu i podton kože i tako izabere pravu nijansu mastila koja će se stopiti sa bojom kože.

@perfectmatchtattoo

It’s called scar/stretch mark camouflagex , or paramedical tattooing! Can also be done on surgery scars, self harm scars, burns, etc. ♬ Aesthetic Girl - Yusei

 

Pored ove tehnike tetoviranja, on koristi manje poznatu tehniku za prikrivanje ožiljaka koja uopšte ne zahteva mastilo.

- To je malo drugačiji metod tetoviranja sa posebnom mešavinom duboko prodirućih seruma prepunih vitamina koji izazivaju prirodno podmlađivanje ćelija i regeneraciju tkiva - objasnila je za "The Sun".

Metoda koju će primeniti na nekome kako bi bolje prikrila ožiljke zavisi, objasnila je, od nekoliko faktora: kao što su starost, boja i tekstura kože i veličina pogođenog područja na telu.

- U većini slučajeva radim sa trajnim mastilom za tetoviranje, podešavajući ga tako da boja što više odgovara boji kože - kaže, a kada to nije dovoljno, koristi pomenuti metod bez mastila.

 

Svesna pozitivnih reakcija svojih klijenata i činjenice da im to često zaista menja živote, Tatjana nudi i besplatne konsultacije na TikToku. Njeni video klipovi imaju nekoliko hiljada pregleda, a ova umetnica tvrdi da je srećna jer uspeva da pomogne ljudima da se osećaju bolje u svom telu, zbog čega svoj posao vidi više kao poziv.

- Iako su mi strije i ožiljci lepi jer često pričaju važne priče o našoj snazi, razumem nečiju potrebu da sakrije ono što ga muči većinu života i / ili ga podseća na neku traumu - rekla je Tatjana.

Ona je jednom prilikom objasnila da je svesna da ožiljci utiču na ljude psihološki i često ometaju njihov normalan svakodnevni život.

- Zahvalniji sam svojim klijentima nego oni meni, jer svaki dan imam priliku da učestvujem u nečijem ličnom razvoju. To mi pričinjava veliko zadovoljstvo - zaključila je umetnica.

Komentari (0)
Loading