Lak za nokte koji vam može SPASITI život: Pomoću njega lako možete da proverite da li vam je neko sipao DROGU u piće, a evo i kako!

K.Ć. Vesti 27.06.2022 18:15 0

Svi nama je poznato šta se dešava po klubovima i sigurno znate da svoju čašu sa pićem ne smete da ispuštate iz vida

Lak za nokte koji vam može SPASITI život: Pomoću njega lako možete da proverite da li vam je neko sipao DROGU u piće, a evo i kako!

Shutterstock

Poznato nam je šta se dešava po noćnim klubovima, za tren oka u našem piću može da se nađe, takozvana droga za silovanje ili neka druga vrsta narkotika.

Mnogo devojaka je stradalo na ovaj način, unakaženo fizički, ali i psihički, a sad je tome došao kraj. Naučnici su sada otkrili savršeno rešenje za to, a to je lak za nokte. Ne običan, ovaj lak je rozi i menja boju pri kontaktu sa drogom što ukazuje na to da je napitak tretiran rohipnolom, ksanaksom ili gama hidroksibutiratom, klasičnim drogama za silovanje, evo kako funkcioniše.

Nalakirate nokte ovim lako pre izlaska, onda tokom žurke ako niste sigurni da li vam je neko nešto sipao u piće, jednostavno prstom promešate svoje piće... i ako je u piću stavljena droga, lak za nokte će automatski postati crn, odmah prospite to piće, kako ne bi neko slučajno ispio i tako ćete biti sigurni na svakoj žurci.

Zapravo, lak za nokte još ne postoji, to je samo koncept. To je, međutim, legitimna ideja, s obzirom da postoje test trake, podmetači, slamke, pa čak i čaše koje menjaju boju kao odgovor na prisustvo određenih lekova.

Koliko dobro tehnologija funkcioniše, još uvek nije pravilno utvrđeno. Postoje mnoge supstance kao što su sokovi ili mleko koje mogu da ometaju reakciju. Osim toga, postoji čitav niz drugih potencijalnih lekova za silovanje kao što su ketamin, zolpidem, barbiturati, hloral hidrat, opiodi i fenciklidin koji se ne bi otkrili. I naravno, najčešće korišćeno sredstvo za silovanje je samo alkohol.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading