Rešite se FLEKA od sunca na prirodan način: Ovo ulje je malo poznato, ali je jedan od NAJBOLJIH izbora za izbeljivanje mrlja na koži

M. G. Vesti 29.06.2022 15:26 0

Eterično ulje celera dobro je u eliminaciji fleka od sunca, ali morate biti veoma oprezni.

Rešite se FLEKA od sunca na prirodan način: Ovo ulje je malo poznato, ali je jedan od NAJBOLJIH izbora za izbeljivanje mrlja na koži

Pexels

Hiperpigmentacijske mrlje, poznate kao starosne mrlje ili sunčane pege, dobroćudne su pigmentirane mrlje koje obično uzrokuje ultraljubičasto zračenje, koje dovodi do toga da ćelije kože koje stvaraju pigment povećaju proizvodnju melanina.

Prevencija je u ovom slučaju sve. Zato se preporučuje da prilikom izlaganja suncu telo pokrijete odećom, koliko god je to moguće, i koristite kreme sa zaštitnim faktorom (SPF 30 ili više) ili kreme koje pomažu u smanjenju mrlja i proizvodnju melanina. Aktivni sastojci koje treba potražiti su hidrokinon, glikolna kiselina, ekstrakt korijena slatkog luka i niacinamid.

Aromaterapija je najprirodniji način uklanjanja tamnih mrlja na koži. Bazira se na eteričnim uljima, od kojih najbolji učinak ima ulje celera s obzirom na to da on im jaka detoksikacijska svojstva.

Eterično ulje semenki celera malo je poznato, ali veoma lekovito ulje. Jedan je od najboljih izbora za izbeljivanje svih vrsta mrlja na koži.

Budite oprezni sa primenom ovog ulja, jer je izrazito fototoksično, pa se nemojte izlagati suncu niti solarijumu nakon njegove primene.

Kod fototoksičnih reakcija fotosenzibilizator koji je prisutan u koži apsorbuje energiju UV zraka, postaje aktivan, potom oslobađa slobodne radikale koji oštećuju tkivo. Fototoksične reakcije su praćene simptomom žarenja i pečenja kože.

Osnovne karakteristike fototoksičnih reakcija su da klinički odgovaraju izraženim opekotinama od sunca, da su prisutne isključivo na koži eksponiranoj suncu, da nema imunološkog posredovanja, da su veoma česte, da je dovoljno samo jedno izlaganje suncu, da je potrebna velika količina agensa da dođe do reakcije, te da se javljaju u intervalu od nekoliko minuta do nekoliko sati.

Ne smeju ga koristiti trudnice i deca ispod 6 godina. Pre nanošenja posavetujte se sa stručnjacima.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading