Čekale smo više od 20 godina da se vrate u MODU: Helanke koje smo nosile kao DEVOJČICE ponovo su u TRENDU i jedva čekamo da "uskočimo" u njih

Vesti 21.01.2023 17:00 0

Izuzetno udobne helanke-pantalone bile su i osamdesetih idevedesetih godina predmet mnogobrojnih rasprava

Čekale smo više od 20 godina da se vrate u MODU: Helanke koje smo nosile kao DEVOJČICE ponovo su u TRENDU i jedva čekamo da "uskočimo" u njih

Profimedia

Devojčice su ih obožavale, a žene su uglavnom bile podeljene. S jedne s trane su bile ljubiteljke trenda, koje su koristile svaku priliku da ih ponesu, a s druge stranne žene koje su se držale toga da je ovakav komad odeće kič.

Verovatno ste pogodile, reč je helankama i pantalonama sa gumom ili produžetkom ispod stopala. Ujedno, ovo je stari, stilski trik za učvršćivanje obuće otvorenih peta,a njihova popularnost svakako se oslanja na činjenicu da vizuelno izdužuju noge.


Ovakve pantlone i helanke inspirisane su opremom koja se koristi za držanje nogu jahača na mestu, Verovali ili ne, datiraju iz 1900-ih. Kako su žene prelazile sa bočnog sedla u odeći na jahanje okrenute napred, bile su im potrebne pantalone sa kaišima ispod stopala da bi uredno ugurale pantalone u čizme.Kasnije se stil preneo i na skijašku opremu, da bi naknadno ovaj detalj postao sastavni deo svakodnevne mode, ulične mode.

 

Osamdesetih godina popularizovale su ih zvezde fitnesa, ali i zvezde poput Džejn Fonde. Devedesetih, ove helanke smo mogli da vidimo na svakoj drugoj ženi, a postale su sastavni deo i dečije mode.

Nekadašnji trend se vratio na velika vrata. Da li vam se dopada?

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading