Holivudski frizeri razrešili DILEMU: Evo KOLIKO PUTA nedeljno je PRIHVATLJIVO da perete kosu, sve preko toga može da napravi PROBLEM

Vesti 16.02.2023 10:50 0

Nikako nije prihvatljivo da previše često perete kosu, a stručnjaci su objasnili zašto

Holivudski frizeri razrešili DILEMU: Evo KOLIKO PUTA nedeljno je PRIHVATLJIVO da perete kosu, sve preko toga može da napravi PROBLEM

Shutterstock

 

U negi kose ponekad je najteže pronaći balans.

Naime, ako je suviše često perete, napravićete više štete nego koristi, a sa druge strane, ako je ne perete dovoljno često, izgledaćete zapušteno.

Džon Hala, frizer holivudskih zvezda kaže kosu treba da perete samo kada je to apsolutno neophodno, a vaša kosa ima način da vam kaže kada je vreme.

To može da se proveri u samo dva koraka. Prvo bi trebalo proći prstima kroz nju, pa ako je još mekana i baršunasta, nije za pranje.

– Iako je generalna preporuka da se pere maksimalno jednom do dva puta nedeljno, rekao bih da je treba prati samo kada je kosa vidljivo masna. Ako vlasište svrbi ili postoje znakovi perutanja zbog prljavštine, onda je jasno da je vreme za pranje – rekao je Hala.

– Zapamtite, za zdravo vlasište potreban vam je prirodni sebum za zdrave folikule, a prečesto pranje kose to će smanjiti – objasnio je on.

Ukoliko se kosa brzo masti, te imate potrebu da je češće perete, postoje mere koje mogu da se preduzmu.
Kali Borg, frizerka i lična stilistkinja Amande Holden otkrila je da jabukovo sirće čini čuda.

Tretman možete napraviti kod kuće tako da jednu meru jabukovog sirćeta razedite s tri mere vode i time isperete kosu jednom nedeljno.

Jabukovo sirće može da uravnoteži i detoksikuje kosu, i ukloni višak masnoće. Džon Hala preporučuje da kosu šamponirate nekoliko minuta i isperete hladnom vodom kako biste se rešili masnoće i sprečili često pranje kose.

Komentari (0)
Loading