Četiri kombinacije koje čine ČUDA za kožu: Odmah ih uvrstite u DNEVNU negu, a rezultati će se brzo primetiti

Vesti 28.12.2022 16:20 0

Postoje određeni sastojci koji se savršeno slažu i to se odnosi ne samo na vaše omiljene recepte za kuvanje, već i na proizvode za negu kože.

Serum

Pexels

To je zato što jedna formula može nadoknaditi ono što drugoj nedostaje, zaštititi kožu, obezbediti zaštitnu barijeru ili poboljšati efikasnost drugog sastojka. Ako i vi želite da postanete guru za negu kože, sve što treba da uradite je da pogledate navedene predloge i počnete da otkrivate ono što morate imati u nezi kože.

Vitamin C i SPF

Kremu za sunčanje treba da nanosite čak i u danima kada je sunce skriveno. Naučno je dokazano da osim manjih oštećenja, zračenje može izazvati rak kože, bore i hiperpigmentaciju. Zapravo, prema istraživanjima, 70 posto vidljivih znakova starenja rezultat je oštećenja od sunca. Nosite SPF 30 širokog spektra tokom dana i dodatno pojačajte zaštitu tako što ćete ga upariti sa serumom vitamina C koji vam može pružiti još bolju zaštitu od sunca. Zajedno će vas zaštititi od UV zračenja i slobodnih radikala koji mogu biti uzrokovani izlaganjem suncu.

Vitamin C i vitamin E

Stručnjaci za kožu znaju da je vitamin C efikasan, ali nestabilan sastojak jer lako oksidiše. Međutim, ako ga uključite u svoju rutinu zajedno sa vitaminom E, koji ima antioksidativna svojstva, onda ćete dobiti sve prednosti oba sastojka. Poznato je da vitamin E ili tokoferol rastvorljiv u mastima smanjuje oštećenja izazvana zagađivačima i mikrobima prisutnim u atmosferi i utiče na kvalitet kože. Koristite oba na dnevnoj bazi.

Retinol i peptidi

Kako se diskusija o vitaminima nastavlja, nismo mogli izostaviti vitamin A ili na neki drugi način retinol. Ovaj sastojak podstičući proizvodnju kolagena i povećavajući životni ciklus ćelije je upravo ono što vaša koža „zahteva“. Prema rečima stručnjaka, i retinol i peptidi, ako se primenjuju lokalno, pomažu u proizvodnji kolagena i ova sinergijska akcija može učiniti čuda za kožu. Međutim, prednosti se tu ne zaustavljaju. Peptidi čine retinol podnošljivijim za kožu, pa ako ste jedna od onih osoba koje imaju crvenilo i opštu iritaciju kože, upotreba hidratantne kreme sa peptidima će vas spasiti.

Ceramidi i hijaluronska kiselina

Sigurno je da ćete, ako ste ljubitelj nege kože, u svom kupatilu imati serum sa hijaluronskom kiselinom. Zatim, ceramidi možda nisu toliko poznati, ali su i dalje neverovatno korisni kada je u pitanju hidratacija kože i zaštita kožne barijere. Ono što možete da uradite za savršene rezultate je da nanesete serum hijaluronske kiseline pre nanošenja hidratantne kreme koja sadrži ceramide da zapečati vlagu i ojača barijeru kože.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading