Novi trend na Tik Toku: Žene se masovno depiliraju ŠMIRGL PAPIROM a naš KOZMETIČAR upozorava kakav PAKAO ih čeka zbog toga

Vesti 27.08.2021 14:07 1

Na društvenim mrežama možete pronaći razno-razne trikova za lepotu. Od konture lica ukosnicom ili nanošenja rumenila preko kašike - samo na TikTok-u postoji stotinu različitih trikova.

Novi trend na Tik Toku:  Žene se masovno depiliraju ŠMIRGL PAPIROM a naš KOZMETIČAR upozorava kakav PAKAO ih čeka zbog toga

Printscreen/TikTok

U moru suludih trendova na koje će većina samo odmahivati rukom, postoje trendovu u koji se zaklinju mnogi korisnici, a jedan od njih stekao je milione pristalica na društvenim mrežama: reč je o depiliranju šmirgl papirom.

Ako ukucate ključne reči, na TikTok-u ćete brzo pronaći video u kojem devojka agresivno trlja noge i ruke šmirgl papirom, koliko je ovaj metod efikasan i opsan objasnila je kozmetičarka Svetlana Orlandić za naš portal.

- Skidanje dlačica na taj način uništava površinski sloj kože koji "otvara vrata" mnogim mogućim problemima. 

Infekcija

Jedna od najopasnijih posledica depiliranjem šmirgl papirom jeste infekcija. Površinski zaštitni sloj se ovim putem uništava i omogućen je prodor raznim bakterijama i nečistoćama uopšte. 

Pigmentacija

Prilikom šmirglanja se javlja i problem pigmentacije.

- Kada izložimo oštećenu kožu suncu ona gori i prave se fleke koje mogu biti i trajne - kaže kozmetičarka Orlandić za Najženu i dodaje: Ima jos razloga zašto šmirglanje nije najbolji metod za uklanjanje dlačica, ali ako vam je depilacija toliki problem onda bolje obrijati noge, nego da ih šmirglate, jer je efekat isti pošto koren dlačice ostaje.

Komentari (1)
Loading
Fahri
27.08.2021 15:17

Poludjele zene. Bash me briga da li je depilirana. Nemam kad da zagledam.