Za manje od 100 dinara: Biljni ČAJ od kojeg će vaša kosa da RASTE KAO LUDA

Vesti 10.11.2021 13:36 0

Opadanje kose je problem koji se pojačava u jesen i zimu. Drugi uobičajeni problem je što raste presporo. Međutim, postoji rešenje. Veoma jednostavno, jeftino i potpuno prirodno. Redovno ispijanje sa ovim rastvorom doneće vam veoma dobre rezultate

Kosa

Shutterstock

Bilje su često sastojci kozmetike za kosu. Nema sumnje u njihovo blagotvorno dejstvo. Oni su još efikasniji kada se koriste često. Ispijanje biljnih napitaka često može učiniti više za lepu kosu od najskuplje kozmetike.

Kozmetika može očistiti teme, učiniti našu kosu bujnijom. S druge strane, zdrava ishrana ili piće lekovitog bilja deluje na sjaj kose, ali može učiniti da raste brže i da bude jača.

Koje bilje treba konzumirati da biste imali lepu kosu?

Redovno ispijanje ove biljke može značajno ubrzati rast koste. Takođe poboljšava stanje kože i noktiju. Lako ga možemo kupiti u biljnim prodavnicama, apotekama i mnogim supermarketima. Imamo izbor čaja od preslice u kesicama ili začinskog bilja u prahu.

Kopriva je bogata vitaminima i mineralima. Efikasno smanjuje gubitak kose, čini i da kosa raste brže i jače . Pored toga, veoma je zdrava. Pozitivno utiče na metabolizam, podržava rad jetre i štiti od anemije. Trava koprive, poput preslice, lako je dostupna i jeftina. Pakovanje možete ih kupiti u apotekama, travarnicama i supermarketima.

čaj

Shutterstock

 

Preslica i kopriva se mogu koristiti naizmenično ili kombinovati jedna sa drugom. Ovo se zove konjski rep veoma. To nije ništa drugo do preslica i kopriva kuvana u jednom loncu. Redovna konzumacija ove biljne infuzije može potpuno transformisati vašu kosu. Ojačava ih, ubrzava njihov rast i smanjuje gubitak kose.

Koliko često posezati za toplim čajem?

Za efekte pijenja konjskog repa morate malo sačekati. Konzumacija treba da traje najmanje mesec dana . Tek nakon nekog vremena primetićemo rezultate. Trebalo bi da pijemo 1-2 šolje dnevno. Nema smisla povećavati ovu količinu jer neće biti delotvornija.

Iako su ove biljke zdrave i pozitivno utiču na naš organizam, dobro je napraviti pauzu konzumacije.

Preporučuje se da se nakon tri meseca svakodnevnog uzimanja čaja napravi pauza od najmanje mesec dana . Preslica i kopriva takođe mogu izbaciti vitamine B i magnezijum iz tela. Tokom ispijanja čaja vredi ih obezbediti više u ishrani ili posegnuti za suplementima. Dobri izvori vitamina B su orasi, semenke, riba, živina, pasulj i jaja. Magnezijum se može naći u avokadu, orašastim plodovima, bananama, sočivu i bademima.

 

Komentari (0)
Loading