Frizer je otkrio najveću GREŠKU koju pravimo kad peremo kosu: "Zbog ovoga ona postaje teška i masna"

Vesti 22.02.2023 09:27 0

Da li ste se ikada zapitali zašto vam se kosa brzo masti ili imate osećaj težine na glavi?

Tuširanje

Shutterstock

Moguće je da je to način na koji nanosite balzam. Jedan frizer je podelio vrhunske savete o tome kako pravilno da nanesemo balzam i izbegnemo ove probleme sa kosom, prenosi Mirror.

Riki Valters, vlasnik frizerskog salona SALON64 u Londonu, objasnio je zašto je velika greška kada koristimo balzam na vrhu glave, blizu korena. On tvrdi da ova greška može da dovede do toga da vaša kosa izgleda teško i masno, dodajući: "Kosa koju trenutno raste iz korena postoji samo kratko vreme. Za one sa dužom kosom, vrhovi su vam izrasli iz glave pre otprilike osam godina. Imajući to na umu, važno je da se ova dva područja tretiraju odvojeno jer sam siguran da ovi vrhovi mogu da ispričaju nekoliko priča“.

Dodao je da većini ljudi nije potreban regenerator pri korenu jer će kosu učiniti mlitavom, teškom i masnom, i nastavio: „Koristite regenerator samo po dužini i krajevima kose za najbolje rezultate i dugotrajan sjaj. I, pre nego što nanesete regenerator, morate da osušite kosu peškirom, inače bi vaš omiljeni hidratantni proizvod mogao da ostane bačen i neiskorišćen onako kako bi trebalo. „Ne postoji ništa gore od stavljanja vrhunskog regeneratora na mokru kosu odmah nakon pranja“, rekao je Riki.

„Premijum, gušći, luksuzni balzami na tržištu trebalo da se nanesu na kosu prosušenu peškirom. Duga kosa može da zadrži ogromnu količinu vode koja zatim razblaži vaš divni regenerator, ostavljajući vam samo vodeni talog.“ On dodaje: "Dva puta šamponirajte, osušite peškirom dva minuta. Nanesite balzam, ostavite još dva minuta i isperite."

Komentari (0)
Loading