Da ŽENA ženi više ne bude VUK: Za sve KRISTINE, Milene, Danijele i za sve nas koje verujemo da će ŽENSKA SOLIDARNOST spasiti svet

Tamara Đurđević Vesti 21.12.2021 12:52 0

Da li si normalna, kako to to izgledaš u tom šorcu, odakle ti ideja da s tim celulitom obučes kratku suknju, grudi su ti opuštene, ne ide ti taj dekolte, podigla ti se majica vide ti se strije... Da li vam ovo zvuči poznato?

Da ŽENA ženi više ne bude VUK: Za sve KRISTINE, Milene, Danijele i  za sve nas koje verujemo da će ŽENSKA SOLIDARNOST spasiti svet

Printscreen/Instagram

Nakon višedecenijskih normativa lepote koji su ženama diktirali kako bi trebalo da izgledaju, dakle, da budu makismalno sređene i "blistave", došlo je i naših pet minuta na koje smo sve tako nestrplivo čekale.

Borba Davida i Golijata u svetu iskrivljenih vrednosti

Čini nam se da u ovoj mitskoj bitki koja i dalje traje između onog prirodnog i neprirodnog, vođstvo ipak nosi svaka žena koja voli sebe onakvu kakva jeste, žena koja sve svoje nepravilnosti ponosno nosi, podignute glave. 

Naslovnice sa "savršeno ispeglanim" modelima, glumicama i javnim ličnosti odlaze u zaborav, a "potražnja" je sve veća za devojkama i ženama koje su poput onih koje viđamo u komšiluku, javnom prevozu, prodavnici, ulici...Na kraju krajeva, baš onakvim poput tebe koja čitaš ovaj tekst. 

Ovo je naša mala pobeda kojoj su potpomogle sve one zvezde i javne ličnosti čiji se glas daleko čuje i koje na bilo koji način imaju uticaja na svet. 

KAKO JE PROŠLA 2021.GODINA I ŠTA JE ŽENAMA DONELA?!

Glumice Endi MekDovel i Džejn Fonda zablistatale su samo pre par meseci na festivalu u Kanu sa svojom prirodnom kosom koja je "prošarana" sedim vlasima - i ne, ne stide je se. 

Zvezde serije "Seks i grad" koje u najnovijem filmu šetaju svoju prirodno sedu kosu potpuno su razbile mitove o "savršenoj ženi" i svemu onome što su možda bile u prethodnim filmovima. 

Domaću scenu takođe je "šokirao" izgled Kristine Kovač. 

Da, šokirao, jer kako je mogla da dozvoli da se slika bez filtera i kompletne šminke, nego je, eto tako odabrala da jedan lep trenutak sa svojom ćerkom zabeleži običnom i spontanom fotografijom. 

Kako se samo usudila, jel da?! 

Bravo Kristina. Svi smo mi žene, i sve nosimo pojedine nepravilnosti za koje su nam nametnuli da ih se stidimo i pokrivamo. 

Ona se ne stidi, ona je samo srećna u svojoj koži i svojoj priči koja se zove život. 

Mlađa sestra Kovač održala je svima, rekla bih, jednu snažnu lekciju, dala grub šamar iskrivljenih realnosti u procesu koji se zove starenje, koji je ona oberučke prihvatila, i ono najvažnije zavolela. 

Danijela, Milena, kako li su se tek one drznule da na glas kažu da su seksualno zlostavljane, da su godinama trpele i ćutale o najgnusnijim stvarima koje su proživljavale na svojoj koži?!

Šta je sa onim ženama koje su ih osuđivale u startu poput - "To je zbog uloga", "Želi malo popularnosti jer je nikakva glumica" i ostalo. 

Hajde da prestanemo da jedna drugu degradiramo, dosta je toga. 

Osuda društva i brutalni komentari na račun izgleda

Da li si normalna, kako to to izgledaš u tom šorcu, odakle ti ideja da s tim celulitom obučes kratku suknju, grudi su ti opuštene, ne ide ti taj dekolte, podigla ti se majica vide ti se strije, jao, užas, baš ti se vide vene na nogama, koliko ti je stomak, jesi siguna da si se porodila... Da li vam zvuči poznato?

Ne, ovo nisu komentari muškaraca, ovo su reči žena upućene drugim ženama. Surovo, zar ne? Koliko ste puta izgovorile ovako nešto, a koliko ste se puta pokajale i zašto niste nakon toga?

Zato, hajde da potpuno izbacimo iz rečnika ovu užasnu floskulu "žena je ženi vuk".
Budimo tu jedna za drugu, čuvajmo našu stranu uvek, ostanimo zauvek nežne, ali snažne. 

To je za početak dovoljno da ovaj svet bude bolje mesto. 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading