Nekada KRAVATE i ODELA, a danas SUKNJE: Modni stilisti kažu da je OVO sledeći novi trend za MUŠKARCE. I već je počeo ozbiljan MARKETING!

Vesti 20.07.2021 15:32 0

Da li je gotovo sa klasičnim muškim odevnim predmetima i nekad obaveznim aksesoarima poput kravate, šešira i odela? Modna industrija ima neke druge planove...

Nekada KRAVATE i ODELA, a danas SUKNJE: Modni stilisti kažu da je OVO sledeći novi trend za MUŠKARCE. I već je počeo ozbiljan MARKETING!

Instagram/thombrowne

Heri Stajls, bivši pevač grupe "One direction", tekstopisac i glumac ali i miljenik ženske populacije izjavio je za "Vogue" da je oslobađajuće pogaziti sve "zabrane" i pravila koja dele garderobu na mušku i žensku i da se tada otvara neočekivan prostor za "igre".

Prema istraživanju kompanije "Lyst" najtraženiji odevni predmet 2021. godine su upravo: muške suknje. I sve više poznatih ličnosti sa uživanjem prihvata ovaj trend, pa su razni modni brendovi muške suknje uvrstili u svoje kolekcije za jesen/zimu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Britanski "Guardian" piše kako je na ekspanziju ovog trenda najviše uticala globalna pandemija koja je uticala na se muškarci oslobode standardnih pravila odevanja i usvoje nova, znatno komfornija.

Prema mnogim dizajnerima, muške suknje odražavaju "novu stvarnost" koja je prisutna i ne treba je se stideti i odbacivati zbog staromodnih predrasuda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thom Browne (@thombrowne)

 

Heri Stajls s ponosom kaže da mu prija što ja u medijima pominju kao predstavnika ovog trenda, a popularni pevač slikao se za naslovnicu Voga upravu u pletenoj suknji. No, Stajli nije prvi koji se usudio da pomera granice mode, mnogo pre njega suknje su oblačili i Dejvid Bouvi, Mik Džeger, a u novije vreme Kanje Vest, Vin Dizel, Mark Džejkobs, Džared Leto, Pi Didi, Dejvid Bekam i mnogi drugi.

 

 

Brojni veliki dizajneri najavljuju velika iznenađenja u narednom periodu, kao i da će u kolecije uvrstiti i muške suknje, ali i haljine za pripadnike "jačeg" pola.

Modni kreator Tom Braun hrabro se upustio u ovu modnu avanturu, izjavivši da je moda nešto što se prirodno menja, raste i razvija se i da su transformacije i drugačiji stilovi nešto što se očekuje i što je zapravo neminovno. Braun već neko vreme kreativno ekspremintiše sa muškim suknjama, različitih modela i stilova koristeći visokokvalitetne materijale vodeći računa da ostavi prostora za komfor gde estetika neće biti u minusu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thom Browne (@thombrowne)

 

Braun je poznat u modnim krugovima kao veliki ljubitelj kilta, škotske narodne nošnje koji je modifikovao, skratio i prilagodio današnjim trendovima i potrebama.

Komentari (0)
Loading