Ovaj manikir je top trend ovog leta: Dominacija "tihog luksuza" oduševila žene

Olja Jelić Vesti 17.06.2023 08:00 0

Prikriveno bogatstvo probija put do naših noktiju. Da, to će obeležiti ovu godinu...

nokti

Shutterstock

Nokti u trendu 2023. obeležiće koncept „tihog luksuza“ koji je trenutno svuda zastupljen. Ranije ove godine, videli smo Gvinet Paltrou kako promoviše izgled nenametljivog bogatstva u sudnici. Videli smo kako ga usvaja i Hejli Biber na Koačeli, a nedavno ga je prihvatila i Kajli Džener. I ispostavilo se, kada su u pitanju najveći trendovi noktiju u 2023, ni manikir nije izuzet od uticaja tihog luksuza ili nenametljivog bogatstva. Slavna manikirka Iram Shelton smatra da je ovaj trend prdodređen da vlada i ostatkom godine.

Ako još niste upoznati sa pojmom „tihi luksuz“ ili „nenametljivo bogatstvo“, objasnićemo vam šta to u stvari znači.  U suštini, trend je antiteza logomanije i prekomernog prikazivanja bogatstva. Dok su A-liste poput Kardašijanki odavno postavile modne i estetske trendove fokusirane na bogatstvi i grandioznosti (tašne ukrašene logotipima, nokte makro dužine i glamurozna šminka), tihi luksuz govori o prihvatanju potcenjenog „bogatstva“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmine Tookes (@jastookes)

Nokti u trendu 2023: Manje je više

„Tihi luksuz“ je nešto što kod nekih ljudi izaziva nelagodu. Prožet je konceptom starog novca, hijerarhije i društvene klase. I izgleda tako ako ga posmatramo površno. Poenta „tihog luksuza“ je da izgledate nenametljivo i sofisticirano. Pomislite samo na blistavu kožu, minimalnu šminku i jednostavne zalizane punđe. Dopada vam se, zar ne? A sad to proširite i na nokte. Manikir koji odiše luksuzom, ali nenametljivim, je nešto što će svaku ženu učiniti mističnom i zavodljivom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmine Tookes (@jastookes)

 

Manikirka Iram Shelton to smatra najvećim nadolazećim trendom noktiju do kraja 2023.  „To je tihi luksuz. Trenutno je svuda“, rekla je ona. „Reč je o nenametljivim noktima čistog izgleda. Razmislite o mlečnim nijansama laka (poput onog koji je Sofia Richie nosila na dan venčanja), klasičnim francuskim manikirima, aktu, braon, pa čak i povratku crvenom laku.“

Komentari (0)
Loading