Najbolje prirodno ulje za sunčanje: Svi će vam zavideti na boji, a sve sastojke imate u kuhinji

Vesti 25.06.2023 22:20 0

Predstavljamo vam jednostavan i svež recept za domaće ulje za sunčanje koje će vam doneti zavodljivu boju i zavidne poglede

sunčanje

Shutterstock

Ovo prirodno ulje je zapravo macerat za sunčanje, kreiran kombinacijom maslinovog ulja i pažljivo odabranih biljaka.

Za pripremu ovog čarobnog eliksira trebat će vam:

  • 3 decilitra kvalitetnog maslinovog ulja
  • 2 sočne šargarepe
  • 6-7 mladih oraha

Uzmite prostranu teglu i narendajte sveže šargarepe, a zatim naseckajte orahe. Sve to prelijte maslinovim uljem i pažljivo zatvorite teglu. Sada je važno pružiti ovoj smesi vreme da se spoje i razviju svoje čarobne moći. Ostavite teglu na suncu najmanje 4 nedelje, ali najbolje bi bilo da ostoji čitavih 40 dana. Periodično promućkajte sadržaj kako biste oslobodili sve prelepe arome i hranljive sastojke biljaka. Kada protekne vreme "sunčanja" ulja, pažljivo ga procedite kroz cediljku ili gazu, a dobijeno prelepo ulje prebacite u prikladnu bočicu.

Važno je napomenuti da ovaj prirodni macerat sam po sebi ne pruža visoku zaštitu od štetnih sunčevih zraka. Njegov zaštitni faktor je samo dva, stoga pre nanošenja ulja preporučuje se upotreba kreme sa odgovarajućim zaštitnim faktorom. Nakon pola sata, kada je krema delimično apsorbovana, možete naneti ovo predivno ulje na kožu.

Već nakon nekoliko dana korišćenja, primetićete blago preplanulu boju i sjaj na vašoj koži. Pored brzog tamnjenja, ovaj macerat će dodatno nahraniti i omekšati vašu kožu, čineći je zdravom i blistavom. Uživajte u prirodnoj lepoti i blagodetima ovog jedinstvenog ulja za sunčanje!

Komentari (0)
Loading