Teorija boje ruža za usne je najnoviji trend: Poznate šminkerke objašnjavaju kako odabrati savršenu nijansu

Olja Jelić Vesti 19.07.2023 11:15 0

Razumevanje teorije boja pomoći da odaberete prave nijanse i kombinacije šminke, a ruž za usne nije izuzetak

Ruž za usne

Shutterstock

Pronalaženje savršene nijanse ruža za usne zvuči zabavno, ali u mnogim slučajevima to može biti stresan zadatak koji nas ostavlja potpuno zbunjenima. Imate bezbroj nijansi koje možete izabrati, ali pronaći onu koja nadopunjuje vaš ton kože, podtonove je sasvim je druga priča. "Teorija boje ruževa" nedavno je postala popularna i na TikToku, budući da su kreatori s različitim tonovima kože snimali kako koriste iste proizvode s drastično različitim rezultatima. 

Dobra vest je da će vam razumevanje nauke teorije boja pomoći da odaberete prave nijanse i kombinacije šminke, a ruž za usne nije izuzetak u tome. Za Byrdie, dve profesionalne šminkerke objašnjavaju teoriju boje ruževa za usne i kako odabrati svoju najbolju nijansu.

Potraga za pravom nijansom ruža za usne može se činiti beskonačnom, jer često u pakovanju izgleda sasvim drugačije nego naspram naše kože i usana. Profesionalne šminkerke Kira Stivens i Aleksandra Loutoun upoznate su s teorijom boja ruževa za usne jer rade s više od 200 mladi godišnje koje žele savršenu nijansu ruževa za dan venčanja.

"Fina ravnoteža odabira prave nijanse ruža za usne nema nikakve veze sa srećom, već samo s poznavanjem tona vaše kože, podtonova i načina na koji se oni odnose na teoriju boja", objašnjava Loutoun.

 

@nupoora Lipstick color theory round 4! This time I’m trying lipsticks from my college friend @Brittany Allyn! With her blonde hair and pink lips, lipsticks look so different than with my black hair and brown skin! Honestly, these vids are so entertaining 😂 #colortheory #browngirl #browngirlproblems #browngirls #browngirlmakeup #southasian #usa #desi #browntok #indian #brown #desitiktok #lipstick #lipcombo #blonde #brunette #makeup #beauty ♬ Pon De Replay - Ed Marquis & Emie

 

"Teorija boje ruževa slična je teoriji boja koja se koristi u slikanju", objašnjava poznata šminkerka. "Mešanjem primarnih boja – crvene, žute i plave, u različitim kombinacijama stvorićete svaku boju koju možete zamisliti. Boje u našoj koži takođe deluju na isti način. Svi smo mi sastavljeni od različitih mera crvene, žute i plave (koju možemo nazvati našim podtonovima), te smeđe i bele (koje se mogu nazvati našim tonovima kože.) Sve ovo, zajedno, stvara naš jedinstveni, individualni ten."

Kada birate nijansu ruža za usne, važno je uzeti u obzir kako se boja usklađuje s tonom vaše kože, bojom usana i kako se oni odnose na krug boja. "Da bismo razumeli teoriju boja ruževa za usne, jednostavno moramo razumeti koliko se boje dobro slažu u ili kako se možda ne slažu", objašnjava Stivens.

Jeste li ikada isprobali ruž koji vam se svideo na nekom drugom, a izgledao je potpuno drugačije, a ne onako kako ste se nadali na sebi? "Ruž će izgledati drugačije na različitim tonovima kože jer se osnovna boja s kojom radimo menja". 

Osim podtonova, koliko je duboka ili svetla boja vaše kože takođe može uticati na to kako će ruž izgledati. "Ista boja ruža može izgledati potpuno drugačije na svetloj nego na tamnoj koži, čak i ako su podtonovi osoba slični", kaže Stivens. Biti svestan toga dobar je podsetnik da se ne zakačite za određeni ruž koji vam ne stoji dobro, a umesto toga, potražite sličnu nijansu koja je malo više prilagođena vašoj boji kože i podtonovima.

 

@makeupbymonicaa Korean makeup on brown skin using kbeauty products i bought off @YesStyle 👀🤎 Korean makeup is NOT douyin makeup ‼️ #kbeauty#browngirlmakeup#brownskinmakeup#koreanmakeup#kbeautyhacks#melaninmakeup#yesstyle ♬ original sound - Monica Ravichandran ✨

 

Podtonovi kože spadaju u tri glavne kategorije: topli, hladni i neutralni. Kako biste brzo definisali svoje podtonove, pogledajte vene na zadnjem delu zgloba. Ako su plavi, imate hladne podtonove, zelene vene označavaju tople podtonove, a mešavina plave i zelene označava neutralne podtonove.

Šminkerke su podelile savete za neke od svojih omiljenih ruževa prema boji kože:

Tamna koža

"Nemojte se bojati zgrabiti svetlu boju za duboku nijansu kože", kaže Stivens. "Budući da će ruž biti preko tamnijeg tona, imaće vidljiviji kontrast i isticati se. Za topli ili neutralni ton kože, isprobajte crvenu na bazi pomorandže za topli sjaj. Za hladan ton, idite s tamnom bobičastom bojom."

 

 

Srednja koža

"Karamel ili koralna boja će biti zapanjujuća ako imate srednji ton kože s toplim podtonom". "Za srednje neutralni podton, pokušajte pronaći boju koja je u tonu uravnoteženija." 

Svetla koža

"Ako ste prilično svetli s hladnim podtonom, uvek preporučujem nežno ružičastu ili suptilnu ljubičastu", kaže Stivens.

 

Komentari (0)
Loading