Najluđi trend ikada koji pomalo izgleda zastrašujuće: "Fejskini" fantomke za plažu pravi su hit, i ljudi ih obožavaju

Marina Đurđević Vesti 12.08.2023 16:12 0

Analitičari potvrđuju da ovaj aksesoar postaje sve popularniji, posebno leti

fantomka

Printscreen/Instagram/CATASTROPHE

Fantomke za plažu nisu ništa novo, ali s vremena na vreme se ponovo nađu na vrhu top liste trendi modnih aksesoara. Inače, zvaničan naziv im nije "fantomke za plažu" nego "fejskini" i vrlo su popularni u Kini, posebno u Kingdau, gradu na severoistoku koji je poznat po svojim plažama već dugi niz godina.

 

 

Kako temperature rastu, kineski kupači, kao i oni u Pekingu, sve više se okreću jedinstvenom letnjem trendu poznatom kao "fejskini". Ove lagane maske od tkanine dizajnirane su da delimično blokiraju UV zrake. Tkanina koja se koristi za fejskinije je ista ona koja se koristi i za kupaće kostime, tako da se brzo suši, a odličan je pomoćnik i protiv uboda insekata, kao i opekotina od meduza - kojih ima mnogo na kineskim obalama.

S obzirom na to da se živa penje iznad 35 stepeni i temperatura tla dostiže 80 stepeni u nekim delovima zemlje, stanovnici i turisti pribegavaju nošenju malih lepeza i pokrivanju da bi se zaštitili od opekotina. Nekima su izbor čak i sportski šeširi sa ugrađenim ventilatorima.

Komentari (0)
Loading