Kako razlikovati originalni parfem od kopije? Evo na šta treba da obratite pažnju

Olja Jelić Vesti 20.08.2023 09:00 0

Kako pogoditi da li je parfem kopija i druge stvari koje treba imati na umu

Parfem

Pexels

Kako razlikovati originalni parfem od kopije? Oni od nas koji vole parfem znaju da je to jedinstven izraz naše ličnosti i stila, a izbor savršenog mirisa i te kako je važan. Međutim, sa ovom privlačnom parfemskom magijom dolazi i nesrećna stvarnost falsifikovanih parfema koji nastoje da oponašaju magiju originalnih kreacija. Kako biste izbegli falsifikate, ključno je da se krećete u svetu parfema s oprezom.

Kako razlikovati originalni parfem od kopije: Na šta treba obratiti pažnju

Nekvalitetna ambalaža i etikete

Jedan od prvih znakova upozorenja da je reč o lažnom parfemu je nekvalitetna ambalaža i etikete. Kopije često odaju zamagljen žig, izbledele boje i loše pričvršćene etikete. Obraćanje pažnje na ove detalje može biti ključno za uočavanje falsifikata.

Parfem

Pexels

 

Sumnjivo niska cena

Cene koje su preniske za parfeme poznatih brendova mogu biti crvena zastava, ako autentični parfemi zahtevaju visokokvalitetne sastojke i pedantan proizvodni proces, što znači veću cenu. Ako vam se cena čini previše dobra da bi bila istinita, možda je u pitanju kopija parfema.

Miris

Jedna od najvećih razlika između originalnih i lažnih parfema je miris. Falsifikovani parfemi mogu imati slab miris, izmenjen ili potpuno drugačiji od pravog proizvoda. Autentični proizvođači parfema troše mnogo vremena i resursa da bi stvorili uravnotežen i dugotrajan miris, dok lažni parfemi mogu sadržati nekvalitetne sastojke koji negativno utiču na njihov miris.

Neovlašćeni prodavac

Kupovina parfema samo u zvaničnim prodavnicama, ovlašćenim web stranicama ili priznatim distributerima je najbolji način da garantujemo da kupujemo autentičan proizvod. Izbegavajte kupovinu parfema na pijacama, neproverenim sajtovima ili od neproverenih prodavaca.

Bar kod i serijski broj

Proverite bar kod i serijski broj na pakovanju, uporedite ih sa informacijama datim na zvaničnom sajtu brenda ili korisničkoj službi. Falsifikovani parfemi mogu imati netačne ili neusklađene brojeve.

Kako razlikovati originalni parfem od kopije: Šta je još bitno

Proverite zvaničnu web stranicu brenda

Neki brendovi parfema nude informacije o tome kako uočiti falsifikovane proizvode na svojim zvaničnim web lokacijama. Posetite web lokaciju brenda za određene detalje koje treba imati na umu – nekoliko njih ima pristup bočicama i kutijama za prezentaciju, tako da te detalje uzmite u obzir.

Parfem

Pexels

 

Reputacija prodavca

Ako kupujete na mreži, istražite reputaciju prodavca i pročitajte recenzije drugih kupaca, tražeći naznake da je prodavac pouzdan i da prodaje autentične proizvode.

Probajte pre kupovine

Ako je moguće, isprobajte parfem kod ovlašćenog prodavca pre kupovine. Upoznajte se sa mirisom i pakovanjem autentičnog proizvoda kako biste bolje prepoznali potencijalna odstupanja.

 

Komentari (0)
Loading