Kako se izvodi podizanje trepavica? Obratite pažnju na ovo da duže održite vaš izgled spektakularnim

Olja Jelić Vesti 23.08.2023 08:40 0

Obratite pažnju na ove informacije, prosečno trajanje podizanja trepavica i kako da duže održite svoj izgled spektakularnim

Devojka

Printscreen/Instagram

Šta je to lash lift? Mnoge žene traže dugotrajna rešenja kako bi izbegli da svakodnevno brinu o kosi ili šminki, kao što su ispravljanje kose ili botoks, polutrajni ili gel nokti. Još jedna opcija kao što je mikroblandiranje obrva ili podizanje trepavica dodaje se na tu listu. Polutrajna rešenja sa kojima možete da izgledate našminkano kao da imate dobar sloj najbolje maskare ili kao da ste naneli fiksator za obrve u boji.

Mnogo je mitova i sumnji o podizanju trepavica. Zato ćemo pokušati da damo što bolje objašnjenje šta je to lash lift i kako se vrši podizanje trepavica.

Lash lift: Šta je podizanje trepavica

Podizanje trepavica, takođe poznato kao Lash Lift, je procedura lepote koja nastoji da poboljša prirodnu zakrivljenost trepavica kako bi im dala podignutiji i definisaniji izgled. Tretman se radi u kozmetičkom salonu ili estetskom centru, a obično podrazumeva primenu specijalnih hemikalija za preoblikovanje trepavica od korena.

Podizanje trepavuca

Shutterstock

 

Proces može malo da varira u zavisnosti od lokacije i proizvoda koji se koriste, ali generalno podrazumeva upotrebu jastučića ili kalupa koji se stavlja na kapak i koristi se za podizanje trepavica nagore, stvarajući izraženiju krivinu. Zatim se primenjuju rastvori za perm i fiksiranje kako bi se održao novi oblik. Osim klasične crne, rade i sa drugim tonovima, kao što su tamno braon, svetlo braon ili plavičasto crni – u zavisnosti od izgleda koji se želi postići.

Lash lift: Koliko traje efekat podizanja trepavica

Trajanje podizanja trepavica može varirati u zavisnosti od nekoliko faktora, kao što su kvalitet proizvoda koji se koriste, veština i iskustvo profesionalca koji obavlja tretman, vrsta prirodnih trepavica i nege nakon procedure. Generalno, može se očekivati da će rezultati podizanja trepavica trajati između četiri do pet nedelja.

Podizanje trepavuca

Shutterstock

 

Važno je napomenuti da je svaka osoba različita, a dužina trajanja može varirati od osobe do osobe. Nekim ženama lash lift traje malo duže, dok će drugima trebati popravka nakon par nedelja.

Da biste produžili trajanje podizanja trepavica, važno je poštovati neke preporuke nakon tretmana.

Stručnjaci predlažu izbegavanje vlaženja trepavica prva 24 sata nakon procedure i izbegavanje upotrebe masnih proizvoda u predelu oko očiju, jer mogu da oslabe efekat liftinga.
Pored toga, neophodno je izbegavati trljanje ili povlačenje trepavica, jer to može uticati na zakrivljenost i učiniti da rezultat tretmana ne traje toliko dugo.
Takođe se mora uzeti u obzir da ako je kvalitet vaših trepavica dobar i rezultat traje duže.

Komentari (0)
Loading