Maksi bob kao najtraženija frizura ove jeseni: Trend inspirisan supermodelima devedesetih zavladao bjuti svetom

Olja Jelić Vesti 28.09.2023 10:58 0

Trend je inspirisan bobom supermodela iz devedesetih, koji je blago zaobljen na prednjim uglovima i sa lepršavim pokretnim krajevima.

Maksi bob

Printscreen/Instagram

Kad smo mislili da smo videli sve bob frizure, pojavio se maksi bob koji je učvrstio svoj status kao frizura sezone. Maksi bob je najtrendi jesenja frizura koju su već nosile Džena Ortega i Zendaja.

Ako ste se našli u nedoumici što se vaše kose tiče, maksi bob može biti zabavan i koketan način da udahnete novi život svojoj kosi. Ova frizura je "više je više" verzija standardnog boba koji se poigrava sa slojevima i dužinama sa više strukture, dopuštajući kosi da prirodnije uokviruje lice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

 

Bez obzira na stil koji želite, zdravlje kose je ključ ovog izgleda. Ako vam je kosa zdrava, uvek će izgledati mnogo bolje. Pravilo broj jedan je da pratite prirodnu strukturu vaše kose, samim tim ćete je manje tretirati kako bi izgledala dobro i time ćete smanjiti štetu.

Stil pristaje različitim teksturama kose i oblicima lica, ali kroj treba prilagoditi kako bi savršeno pristajao svakoj osobi. Ako je vaše lice na okrugloj ili četvrtastoj strani, odlučite se za valoviti, srednji deo koji će privući pažnju na središte vašeg lica, stvarajući iluziju dužeg oblika. Takođe treba uložiti u sprej sa valovima kako biste mu dali više pokreta s ovim oblikom lica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @the_bob_haircut

 

 

Za ovalni oblik lica, dopustite slojevima da teku i skidaju se s lica. Odlučite se za dužinu do brade ili malo ispod brade. Iako ova dužina može dovesti do previše volumena ako nije pravilno oblikovana, dodavanje pernatih slojeva koji se poklapaju sa prirodnom teksturom kose postići će izgled koji uokviruje lice.

Ako imate srcoliko lice, kosa dužine do brade može vam pomoći da omekšate lice, stvarajući punoću oko linije vilice, donoseći ravnotežu i simetriju.

 

Komentari (0)
Loading