Domaća maska za kosu koja vraća sjaj: Potrebna su vam samo dva sastojka, a oba imate u kuhinji

Olja Jelić Vesti 01.10.2023 08:05 0

Oporavlja oštećenu kosu, hidrira i neguje.

kosa

Shutterstock

Kokosovo ulje zasluženo ima važno mesto u bjuti industriji. Ono ne masti kosu, može da se koristi pre i posle pranja kose, kao maska za kosu ili regenerator.

Uz ovo ulje, i med je čest sastojak domaćih maski za kosu, jer oba sastojka pružaju vlasima neophodnu hidrataciju i negu.

Sjajna kosa

Shutterstock

 

Potrebni sastojci:

Jedna kašika kokosovog ulja

Kokosovo ulje

Shutterstock

 

Jedna kašika meda

Priprema:

Stavite sastojke u posudu i zagrejte ih malo na laganoj vatri. Toplota maske će omogućiti folikuli dlake da se otvori i primi sve hranljive sastojke. U zavisnosti od toga koliko vam je kosa duga, možete povećati dozu sastojaka.

Maska se može koristiti na suvoj i vlažnoj kosi. Podelite kosu na pramenove i nanesite smesu celom dužinom, sve do krajeva kose, izbegavajući koren. Koristite češalj kako biste masku naneli svuda ravnomerno. Stavite kapu i neka maska odstoji najmanje 40 minuta.

Zatim operite kosu kao i obično, ali ne zaboravite regenerator. Odmah nakon sušenja videćete značajne promene. Potrebno je da redovno primenjujete masku ukoliko želite trajni efekat. Pokušajte da ovu hranljivu masku koristite bar jednom nedeljno.

 

 

 

Komentari (0)
Loading