Više ne morate da idete u salon: Profesionalci otkrili kako pravilno počupati obrve kod kuće

Anđela Jovanović Vesti 12.10.2023 13:42 0

Više ne morate ići u salon da biste oblikovali obrve, možete to i sami! U nastavku pročitajte koje su to tajne profesionalaca za savršen luk obrva, a i kakva vam je oprema potrebna za to.

obrve

Shutterstock

Čupanje obrva u nadi da ćete postići besprekoran luk koji uokviruje vaše lice može biti dosadan (i bolan!) proces. Ali ako imate strpljenja, to vam može uštedeti vreme i novac u poređenju s redovnim odlaskom u salon.

Kako pravilno počupati obrve?

Pre svega - treba vam dobar alat!

Pre nego što se bacite na posao, nabavite alat koji će vam biti potreban za čupanje obrva. Najvažnija stvar je pinceta. Profesionalci savetuju da uzmete oštru s kosim vrhom, za razliku od šiljatih verzija, takve pincete precizno hvataju sitne dlačice i neće vam uštinuti kožu zajedno s dlačicama.

Možda se čini kontraintuitivnim, ali trebalo bi da izbegavat korišćenje ogledala koje povećavaju sliku dok čupate obrve. Može se činiti da ima više dlaka za čupanje nego što ih zapravo ima. Tako ćete počupati više nego što je potrebno i poželjno. Umesto toga, koristite obično ogledalo u dobro osvetljenoj prostoriji – ako vi ne možete videti zalutale dlačice pod ovim uslovima, ne može ni bilo ko drugi. Nakon svakih nekoliko počupanih dlačica, odmaknite ogledalo kako biste videli potpunu sliku.

Idealno bi bilo počupati obrve nakon tuširanja jer topla voda otvara folikule i omekšava dlačice pa ćete ih lakše i bezbolnije počupati.

1. Korak

Označite kako želite da vaše obrve izgledaju, koristeći olovku za šminkanje kao vodič. Vaše obrve treba da počinju tačno iznad suznog kanala, poravnate s spoljašnjom stranom dužice (obojenog dela oka) i završavati u tački koja pada pod uglom od 45 stepeni od spoljašnjeg oka. Previsoko izvijanje obrva može stvoriti neprirodan izgled. Nakon što odredite kako bi vaše obrve trebalo biti izvijene, ocrtajte svoj idealni luk mekom, kremastom olovkom za obrve.

2. Korak

Koristeći oštru, iskošenu pincetu, uklonite samo dlačice koje su iznad ili ispod iscrtane linije. I to je to.

 

obrve

Reddite/Printscreen

 

 

Kako ih održavati

Oblikovanje obrva nosi rizik od preteranog čupanja. Ako na kraju uklonite više dlačica nego što ste nameravali, suzdržite se od pincete najmanje tri nedelje kako biste mogli videti prirodan obrazac rasta i oblik. Ako je vašim obrvama potrebno dodatno pojačanje, nanesite serum za rast. Ako vaše sveže počupane obrve ne izgledaju kako biste želeli, praznine možete popuniti šminkom. Oblikujte lukove četkicom za obrve ili prozirnim gelom za obrve, podižući dlačice prema gore na početku luka, a ostatak četkajući prema kraju oka. Zatim obojite rijetke tačkice olovkom ili senkom.

Brinete bi trebalo da se odluče za nijansu ili dve svetlije od svoje boje kose. Svetlije plavuše mogu izabrati zlatne nijanse, dok tamnijim plavušama pristaju crveni tonovi. Riđokosima? Odaberite toplu, smeđu nijansu.

Komentari (0)
Loading