Izbrišite bore bez botoksa: Jedan čaj i nekoliko lakih trikova dovoljni su da izgledate mnogo, mnogo mlađe!

Vesti 15.10.2023 18:29 0

Godine možete da izbrišete i bez estetskih korekcija. Stručnjaci kažu da su najbolji tretmani za podmlađivanje odgovarajuća ishrana, fizička aktivnost, kvalitetan san i – osmeh!

žena

Shutterstock

Pijte čaj od žalfije

Zahvaljujući vitaminima A, C, B, K i E, kao i bakru, kalcijumu, gvožđu i magnezijumu, čaj od žalfije je blagotvoran i za zdravlje i za izgled. On ublažava simptome menopauze, pomaže mršavljenje i izbacivanje toksina, smanjuje nivo šećera u krvi, jača imunitet, poboljšava pamćenje... Kašičicu suvih listova žalfije preliti šoljom proključale vode, poklopiti i ostaviti da stoji pet minuta. Procediti i piti ohlađen čaj u gutljajima.

Smejte se

Smeh je najbolji lek za stres, a kao što znate, stres deluje negativno i na psihu, i na fizičko zdravlje, i na izgled. Smeh poboljšava cirkulaciju i rad organa za varenje, a jača imunitet, čime se poboljšava celokupno zdravlje organizma. Pored toga, deluje na mišiće lica kao vežbanje i briše sitne bore. Kada se smejete, u organizmu se oslobađaju hormoni koji čine da se lepo osećate, pa ćete zračiti pozitivnom energijom i bićete privlačniji.

hodanje

Shutterstock

 

Brzo hodajte

Jedan od najboljih načina da izbrišete postojeće bore i sprečite pojavu novih jeste brzo hodanje! Ova fizička aktivnost, između ostalog, podstiče stvaranje hormona koji regeneriše kožu. Istraživači klinike u Klivlendu tvrde da pola sata brzog hodanja dnevno može da podmladi izgled kože čak do osam godina!

spanać

Shutterstock/Spanać

 
Jedite spanać

Ako ne želite da imate bore, tri puta nedeljno pojedite po jednu šolju spanaća. Ovo povrće sadrži veliku količinu betakarotena i luteina koji, između ostalog, poboljšavaju elastičnost kože. Pomaže i u smanjivanju tamnih podočnjaka, jer sadrži vitamine K i C. Ishrana protiv starenja treba da bude bogata zdravim mastima (jaja, orasi, riba), proteinima (meso, mleko) i antioksidantima (voće i povrće).

Lepo se naspavajte

Dovoljna količina kvalitetnog sna može značajno da uspori proces starenja. Zato se potrudite da odspavate 6 do 8 sati svake noći. Tokom sna se regeneriše većina ćelija organizma, reguliše se rad hormona, obnavljaju se oštećena tkiva i telo se oslobađa hormona stresa, piše Prevention. Utvrđeno je da žene koje spavaju najmanje sedam sati u toku noći žive tri godine duže od onih koje spavaju kraće.

Komentari (0)
Loading