Čisti i podmlađuje kožu: Ovo ulje je obavezno za negu lica ako želite da izgledate sveže i mladoliko

Vesti 12.11.2023 18:28 0

Hranjivo bademovo ulje vekovima je sastavni deo nege lica, jer odlično čisti kožu, održava je blistavom, nežnom i mladolikom.

žena

Shutterstock

Bademovo ulje jedan je od onih biljnih preparata koje jednostavno morate imati u svojoj kolekciji proizvoda za negu kože. Naime, zbog svojih svojstava garantovano će vam postati omiljeni saveznik u borbi protiv nečistoća, mrlja na licu i suvoće, a svežinu će dati čak i masnoj koži.

Bogato je vitaminima E i A i mineralima koji umiruju kožu od iritacija, štite je od štetnog delovanja UV zračenja i obnavljaju zaštitnu barijeru kože. U kozmetičkim proizvodima se koristi zbog pozitivnog delovanja na suvu, crvenu i upaljenu kožu, dok njegovo hidratantno delovanje sprečava osećaj zatezanja kože odmah nakon čišćenja te ostavlja lice svežim i blistavim.

žena

Shutterstock

 

Vraća koži elastičnost

Ulje badema se kao eliksir koristilo u drevnim kulturama za tretiranje suve kože, ožiljaka, ali i za pomlađivanje i elastičnost kože. To omogućava visok procenat vitamina A koje ima regenerativno dejstvo, dok vitamin E deluje kao antioksidant. Sadrži i visok procenat omega-3 masne kiseline koja je veliki saveznik u borbi protiv starenja, dok cink pomaže u ublažavanju akni i ožiljaka na licu.

Pogodno je i za masnu kožu

Iako se preporučuje za suvu i upaljenu kožu, bademovo ulje ne zapušava pore pa je prikladno i za osobe s masnom kožom, a osim što će dobro nahraniti lice, uživaćete i u njegovom slatkastom mirisu i osećaju zdrave, nežne kože.

Komentari (0)
Loading