Frizura kao iz salona: Evo kako da sami savršeno isfenirate kosu, korak po korak, biće bujna i sjajna!

Vesti 15.01.2024 12:41 0

Kada se fenirate kod kuće, morate mnogo da se potrudite da frizura liči na onu kakvu vam napravi frizerka. Pomoću ove tehnike ćete to postići lako.

žena

Shutterstock

Kada se isfenirate u frizerskom salonu, kosa bude savršena – sjajna, puna volumena, a svaka dlaka na svom mestu. Kod kuće možete postići približan efekat sami ako koristite ovu tehniku.

Strpljenje i istrajnost

Ako imate dugačku i gustu kosu, planirajte da utrošite bar 30-40 minuta na feniranje, pogotovo ako prirodno imate kovrdžavu kosu pa se svakom pramenu morate dodatno posvetiti.

Fen za kosu

Za dobro feniranje treba vam dobar fen. Potražite neki od bar 1800 vati i različitim jačinama toplote i duvanja vazduha. Srednja jačina najbolja je za predsušenje jer štedi mnogo vremena, dok je najjača snaga idealna za stilizovanje kose. Bez obzira na to želite li postići opuštene talase ili savršeno ravnu frizuru, toplota je ta koja će vam pomoći da postignete željeni izgled. Ne zaboravite, tu je i funkcija duvanja hladnog vazduha koja kosi daje sjaj.

kosa

Shutterstock

 

Okrugla četka

S okruglom četkom možete stilizovati kosu u talase, ali i da bude potpuno ravna, bez korišćenja drugih uređaja za kosu. Što je četka veća, to ćete kosu brže osušiti.

Proizvodi za kosu igraju veliku ulogu u postizanju savršene isfenirane frizure pa ih nemojte preskakati. Posebno su bitni oni koji štite kosu od toplote, a u rutinu možete ubaciti i kremu za stilizovanje, kao i sprej i penu za volumen.

U prvom koraku sušite kosu u suprotnom smeru jer će tako koren kose stajati uspravno, odnosno kosa će dobiti na volumenu. U drugom koraku kosu odvojite na nekoliko delova jer ćete tako skratiti vreme sušenja, što je posebno važno za osobe s gustom kosom.

Pramen po pramen namotajte oko okrugle četke, od korena prema vrhu kose, i konstantno idite fenom napred-nazad po kosi, pazeći da ponavljate pokrete iznova, sve dok se svaki deo kose potpuno ne osuši.

Pre nego što pređete na sledeći pramen, onaj koji ste fenirali treba da bude potpuno suv jer, ako ostane vlažan, brzo će splasnuti. Kada završite, odaberite jedan proizvod za stilizovanje i nanesite ga na kosu. Dobar odabir je malo laka za kosu koji će učvrstiti frizuru.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading