Ne bacajte novac na skupe kreme: Operite lice ovim začinom i bore će nestati kao rukom odnešene

Slobodanka Ćorić Vesti 31.01.2024 16:37 0

U većini slučajeva, bore će biti smanjene za manje od nedelju dana

Ne bacajte novac na skupe kreme: Operite lice ovim začinom i bore će nestati kao rukom odnešene

Shutterstock

Srećom, postoji način kako da na prirodan način poboljšate zdravlje svoje kože. Naime, ovaj začin smanjuje vidljivost finih linija i bora i privremeno pauzira proces starenja. U većini slučajeva, bore će biti smanjene za manje od nedelju dana.

Radi se o fenomenalnom anisu, a recept je veoma jednostavno pripremiti.

SASTOJCI:

  • Jedna šolja vode
  • Pregršt semena anisa
  • Mali lonac

PRIPREMANJE:

Prvo pripremiti čaj od semena anisa. Zatim, sačekajte da se čaj ohladi, procedite sadržaj i čuvajte čaj u čistoj posudi.

Jednostavno umijte lice ujutru. Utrljajte čaj po licu, ali posebnu pažnju posvetiti borama. Čaj od anisa ​​bi trebalo da bude u stanju da vam pomogne da se znatno uspori proces pravljenja bora na licu. Ovo je najjednostavniji i najprikladniji način da se delimično oslobodite bora prirodno. Treba da znate da su bore prirodni i neizbežni deo starenja.

No, ne morate ih prihvatati kao takve, jer imate moć da vratite čistu i glatku kožu.

Uzroci bora i linija na vratu

S sporijim metabolizmom, ćelije kože ne proizvode vlažnosti koliko je potrebno, pa ne uspevaju zameniti elastin i kolagen, koji kožu čini čvstom. U ovom trenutku formiraju se bore.

Postoje i drugi razlozi koji doprinose stvaranju linija i bora na vratu.Pušenje utiče na starenje kože i gubitak tonusa i boje. Takođe, alkoholna pića dehidriraju telo, a posebno kožu. Zagađenje životne sredine može primorati vaše telo da koristi antioksidante kao što je vitamin E. Nedostatak san i loša ishrana, previše šećera ubrzavaju formiranje bora.

Korisni saveti za smanjenje bora:

Eliminišite šećer

Eliminisanje šećera, posebno prefinjenog, ključno je za smanjenje bora. Za ovaj sastojak je poznato da slabi kožu i uništava kolagen.

Jedite prirodnu, organsku hranu

Voće i povrće je bogato vitaminima, mineralima i antioksidansima. Aminokiseline i proteini su takođe veoma važni za zdravu kožu. Orasi su odlična opcija jer su bogati vitaminima, mineralima i proteinima.

Jedite čokoladu

Jedite tamnu čokoladu koja sadrži malo šećera.

Piling kože

Radite redovan piling kože kako biste uklonili mrtve ćelije kože.

Hidratacija

Izbegavajte proizvode kože koji sadrže petroleum, ftalate i parabene. Potražite proizvode koji koriste organske hranljive materije i hidratante.

Vitamin C

Za kožu je potreban vitamin C kako bi se održavala njena struktura i potaknula izgradnja kolagena. Naučno je dokazano da vitamin C smanjuje bore i linije, dok štiti kožu od sunčevih UVB zraka.

 

Donosimo 5 saveta za njegu kože kako biste smanjili bore na licu i vratu:

Avokado maska

Avokado hidrira, čisti i štiti kožu. Sadrži vitamina C koji će vašu kožu učiniti glatkom, te vitamin A koji usporava starenje.

Izgnječite jedan avokado i nanesite na lice. Sačekajte deset minuta i nakon toga isperite toplom vodom.

Maska od krastavca

Pomešajte zajedno krastavac i jogurt, naniste na lice i ostavite petnaest minuta prije ispiranja. Krastavac je umiruje kožu, dok jogurt hrani i hidratizuje.

Maska od jaja

Jaja su odličan izvor proteina koji popravljaju tkiva, magnezijuma koji stimuliše ćelije kože i kalijuma koji hidrira.

Pomešajte jaja sa kašičicom soka od naradnže i kašičicom kurkume kako bi se umirila koža i smanjile tamne mrlje.

Med i jogurt

Jogurt sadrži mliječnu kiselinu koja piling, a med čisti i hidrira. Pomešajte jednake količine sastojaka i nanisite na lice. Ostavite deset minuta pre nego što ga isperete.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima niz prednosti. Jednostavno utrljajte malo ulja na prste i nanesite na područje oko očiju.

Komentari (0)
Loading