Savršen izgled ne pada sa neba: Emina Jahović otkriva tajnu svoje lepote, evo šta radi čim ustane

Slobodanka Ćorić Vesti 12.02.2024 10:15 0

Emina je odlučila da otkrije tajnu svog izgleda, a detaljnu rutinu podelila je na Instagramu

Savršen izgled ne pada sa neba: Emina Jahović otkriva tajnu svoje lepote, evo šta radi čim ustane

Printscreen/Instagram

Emina Jahović (42) pored besprekornog stila važi i za izuzetno sređenu damu koja zna da je osnova lepota nega. Mnoge žene se pitaju u čemu je tajna njenog dobrog izgleda i sjajne kose. Emina je odlučila da otkrije tajnu svog izgleda, a detaljnu rutinu podelila je na Instagramu. 

"Započnite dan jednim šumećim vitaminom C. Posle 20 minuta do pola sata, popijte sveže isceđen celerov sok sa jednim limunom, pola kašičice organske kurkume u prahu, pola kašičice organskog đumbira u prahu i jednom kašičicom maka pudera. U to sve stavite malo svežeg mlevenog bibera, ljute mlevene paprike i malo himalajske soli kako biste aktivirali i pojačali dejstvo napitka. Sve to promešajte i popijte. Ukoliko nemate celerov sok, počnite dan mlakom vodom i par kapi limuna, a u to takođe možete staviti gore pomenute začine", napisala je Emina koja potom prelazi na doručak i trening.

"Posle 20 minuta možete doručkovati ili popiti omiljenu kafu, ali bez šećera, a pogotovu mleka. Trudite se da kafu ne pijete s mlekom. Ako možete, tu kombinaciju izbegavajte u potpunosti. Ne zaboravite da se krećete. Svakog drugog dana poželjno je raditi sa težinama ili vežbe sa težinom vašeg tela uz smireno i koncentrisano istezanje mišića. Kardiovaskularni trening obavezno, a posle toga najmanje 20 minuta na biciklu, traci… U danima kad ne vežbate u teretani, pokušajte da odete 60 minuta u šetnju, po mogućstvu brzu ili 30-40 minuta trčanja, plivanja ili veslanja na spravi", napisala je pevačica. Nakon toga sledi tuširanje sa posebnim trikom.

emina jahović

Printscreen/Instagram

 

 

"Tuširajte se normalno, a nakon toga obavezno još minut-dva tuširanja hladnom vodom preko glave i celog tela. Praktikujte da tu naviku steknete pole svakog tuširanja. Hladna voda aktivira organizam, pomaže nervnim ćelijama da se oporave, podstiče cirkulaciju tela do te mere, da kosa postane jača i sjajnija, a koža zategnutija i lepša. Tuširanje hladnom vodom na kraju svakog tuširanja, čak i noćnog, nešto je najlepše što sam otkrila i praktikujem u poslednjih godinu dana", napisala je Emina i dodala:

"Ukoliko imate saunu i steam room, obavezno praktikujte tu vrstu detoksa i znojenja kako biste izbacili toksine iz tela. Ukoliko nemate saunu, provedite 20 minuta u kadi sa što toplijom vodom u koju ste ubacili neku finu kupku koja sadrži so. So ima neverovatna dejstva na telo, a pogotovu u čišćenju loše energije koju pokupite u toku dana. I naravno, posle toga obavezno tuširanje, što hladnijom vodom, kratko", napisala je Emina koja praktikuje još jednu iznenađujuću metodu.

"I još jedan trik. Ukoliko nemate pristup ni sauni, ni kadi, obucite se i utoplite što je više moguće, uđite u auto, uključite grejanje na maksimum i ostanite tu 15-20 minuta kako biste se preznojili. I naravno, tuširanje na kraju što hladnijom vodom. Eto malo saveta… Ima ih još mnogo, ali za početak ovo je moja najvažnija rutina", zaključila je Emina. Da li biste isprobali njene savete?

Komentari (0)
Loading