Nerealno i nemoguće: Ovi standardi lepote se danas nameću ženama i značajno utiču na njihovo samopouzdanje

Olja Jelić Vesti 28.03.2024 14:55 0

Standardi lepote na društvenim mrežama često su nerealni i gotovo ih je nemoguće pratiti zbog čega loše utiču na ljude

Hejli Biber

Printscreen/Instagram

Standardi lepote na društvenim mrežama često su nerealni i gotovo ih je nemoguće pratiti zbog čega loše utiču na ljude. Buzz Feed je pitao svoje čitatelje koji ih standardi lepote koji su danas popularni najviše živciraju, a ovo su neki od odgovora koji teraju na razmišljanje.

Clean girl trend

"Ono što me trenutno muči je trend 'clean girl' koji zapravo zahteva mnogo šminke i nege za održavanje. Imam više od 30 godina. Moja koža neće izgledati 'rosno' i 'čisto' bez korektora i pudera. Čula sam previše muškaraca kako govore da samo žele običnu devojku koja izgleda 'prirodno'. Žao nam je, ali Hejli Biber se ne budi savršena. To je otrovan trend koji promoviše ideju da bi žene trebale prirodno da izgledaju savršeno."

 

@petekalemdar

Marabayynn aşkolarımmm ♬ Glimpse of Us - Joji

 

Ravan stomak

"Možeš biti debeo, ali samo ako su ti masnoće raspoređene na pravim mestima. Moraš biti oblikovana poput violine, s velikom zadnjicom, bokovima i grudima, ali tvoj stomak mora biti ravan kao palačinka. Svako ko ima stomačić nije privlačan."

Starenje i rađanje

"Danas se hvali starenje samo ako izgledaš kao da ne stariš uopšte. Isto tako, poželjne su žene koje rađaju decu, ali ne izgledaju kao da su ikad bile trudne. Nerealno."

Telo posle porođaja

"'Savršeno' telo nakon porođaja ne postoji. Moje su grudi sada spuštene, zadnjica nije kao što je bila, a još uvek imam strije na stomaku. Prošla je godina dana otkako sam rodila drugo dete. Neverovatno je da ljudi veruju da bi naša tela samo trebala magično da se oporave nakon rođenja i rasta deteta."

Nega lica

"Tinejdžeri danas kupuju sve te proizvode za negu kože koji im ne trebaju. Sve što bi neko te dobi trebao da koristi je sredstvo za čišćenje i hidrataciju, možda tonik ako su skloni aknama. Ali ko god podučava ovu decu da trebaju skupe proizvode protiv starenja - nije normalan."

 

 

Seda kosa

"Živcira me što se žene koje osede gledaju kao stare, a sedi muškarci su kao privlačni."

Besprekorna koža

"Besprekorna koža trend je lepote koji se ne bi trebao da se normalizuje. Uvek sam tako nesigurna u vezi svojih mitisera, ali to je normalna stvar i ja to znam."

Biti žena

"Sve što ima veze s time što ste žena! Kako smo došli do tačke u kojoj 'lepota' podrazumeva frizerski salon svakih nedelju dana, profesionalno negovane nokte i nožne prste svaki mesec, redovne injekcije botoksa, izbeljivanje zuba, savršeno ravan stomak i nula telesne masnoće - ali bolje bi vam bilo da imate i obline na pravim mestima?"

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading