Prolećna nega kože: Stručnjaci preporučuju ove bjuti rutine kako biste očuvali mladolikost lica

Olja Jelić Vesti 29.03.2024 09:42 0

Mladolikost kože ne nestaje brzo ako se o njoj brinemo - jednostavnim koracima u svakodnevnoj nezi moguće je usporiti znakove starenja i održavati je u najboljem stanju

Koža

Printscreen/Instagram

Mladolikost kože ne nestaje brzo ako se o njoj brinemo - jednostavnim koracima u svakodnevnoj nezi moguće je usporiti znakove starenja i održavati je u najboljem stanju.

Topliji dani idealni su za nešto bolji pregled kozmetičke torbice. Teže zimske formule postaju previše, koža postaje masna pod njima, pa je idealan trenutak za više 'light' formule.

Nega kože

Shutterstock

 

Stiglo je proleće i mnogi od nas osećaju potrebu za osveženjem kože nakon zime. Proleće donosi promene koje mogu da utiču na našu kožu, ali uz nekoliko jednostavnih saveta, možemo da je održimo zdravom i sjajnom.

Suvi vazduh u zatvorenim prostorijama ostavlja tragove na koži

Kako kažu kozmetičari suv vazduh u zatvorenim prostorima tokom zime često ostavlja kožu suvom i osetljivom. S dolaskom proleća, sunce postaje jače, što može da uzrokuje osetljivost, akne ili hiperpigmentaciju. Toplije temperature podstiču proizvodnju sebuma, čineći kožu masnijom, posebno u T-zoni.

Kozmetičari se slažu da treba promeniti jutarnju rutinu, odnosno uvesti kremu sa zaštitnim faktorom.

Serum

Pexels

 

Za suvu kožu preporučuljive su lagane, hidratantne kreme koji će nahraniti kožu bez da je opterete. Redovno treba koristiti proizvode s SPF-om kako biste zaštitili kožu od oštećenja.

Dubinski piling je poželjan

Dubinsko čišćenje kože i blagi piling pomoći će u uklonjanju nakupljene prljavštine i mrtvih ćelija kože. Trebalo bi da pijete dovoljno vode tokom dana kako bi održali kožu hidriranom i zdravom.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading