Saveti modnog stručnjaka: Ključni odevni komadi da izgledaš 10 kilograma mršavije, a hit su ovog proleća

Slobodanka Ćorić Vesti 08.04.2024 14:20 0

Nepravaziđeno modno pravilo koje će vam garantovano uvek pomoći da izgledate mršavije jeste odabir crne odevne kombinacije. Bilo da se radi o suknji, haljini, pantalonama, bluzi - sa ovom bojom ne možete pogrešiti

žena

Shutterstock

Ne postoji bez razloga izreka da odelo čini čoveka. Fizički izgled jeste važan, i veoma doprinosi utisku koji svakodnevno ostavljamo na ljude sa kojima smo u kontaktu. Zato se i trudimo da svoj modni stil prilagodimo ne samo aktuelnim trendovima, već pre svega svom senzibilitetu, a pre svega biramo one krpice koje najviše laskaju našoj figuri.

Naravno, za izvajano telo biće nam potrebna i disciplina u ihrani, kao i redovna fizička aktivnost, alii to ne znači da ne možemo da primenimo i neke trikove kada su pravila oblačenja u pitanju, koji će nam pomoći da izgledamo mršavije. Upravo to je tema kojom ćemo se baviti u nastavku.  

Pravilo crnih modnih kombinacija i kontrastiranje boja

Nepravaziđeno modno pravilo koje će vam garantovano uvek pomoći da izgledate mršavije jeste odabir crne odevne kombinacije. Bilo da se radi o suknji, haljini, pantalonama, bluzi - sa ovom bojom ne možete pogrešiti, i to ne samo po pitanju vizuelnog sužavanja figure, već i u vezi sa modnim stilom - crno je uvek dobar, ženstven i elegantan izbor. 

Evo ga jedno pravilo oblačenja koje često primenjuje KEJT VINSET, a funkcioniše slično onom koje se odnosi na vertikale pruge. Najefikasnije je ako se primeni na haljine, ali deluje i kod bluza, košulja, suknji.

Trik je u tome da se kombinuju dve boje - tamna i svetla, tako da tamna bude sa obe bočne strane, a svetla spreda i otpozadi.Efekat je neverovatan!

Tamne farmerke i nakit

Sva sreća pa tamni džins nikad neće izaći iz mode. Odaberite što tamniju nijansu farmerki, birajte one sa malo elastina, ne previše, i nemojte se odlučiti za one modele koji pozadi imaju male džepove, jer vam tako zadnjica može izgledati veća nego što jeste. 

Vaše farmerke ne treba da budu ni suviše plitke, niti izrazito dubokog struka, već optimalne, i obavezo birajte one sa nogavicama ravnog kroja. Tako ćete u svom ormanu uvek imati komad garderobe koji je vaš saveznik broj jedan.

Nakit može biti od velike pomoći! Naročito krupne ogrlice i minđuše, koje privlače pažnju na sebe. 

Vertikalne prugre i strukirana garderoba

Garderoba na vertikalne pruge treba bi trebalo da bude vaš omiljeni dezen. Pruge su uvek atraktivne, bez obzira na trenutno aktuelne trendove, i mogu se kombinovati u ležernim prilikama, ali takođe biti deo i vašeg poslovnog stila, kao i odabir kod elegantnijih modnih kombinacija. 

Konkretno, pantalone na vertikalne pruge uvek prave fantastičan efekat kada je izdužena figura u pitanju.

Jedna od najčešćih greški jeste kada dame koje su elegantno popunjene obuku vrećaste krpice kako bi prikrile nedostatke, a tako ustvari postižu samo kontraefekat, i izgledaju krupnije.

Tajna je i u strukiranoj garderobi, jer ona je pravljena namenski da vas suzi. Takođe, birajte materijale koji vaš "stežu", ali ne ocrtavaju, kako biste postigli efekat izdužene figure.

Pencil suknje dubokog struka i haljine A kroja

Ova dva modna pravila nika ne treba da izgubite iz vida pri kupovini suknji i haljina. Jednostavno, sa ovim krojevima nikad nećete pogrešiti. 

Pencil suknja dubokog struka vizuelo vaš čini užima, tj. čini da vam noge izgledaju duže, što automatski doprinosi tome da u celosti izgledate mršavije. Birajte je u nekim tamnijim nijansama, i potrudite se da dužina bude do pola kolena, ili do odmah iznad kolena.

"Nude" cipele i sandale

"Nude" cipele i sandale koje se slažu sa tonom kože vaših nogu je odličan trik da izgledate mršavije. Tokom letnjih meseci to uvek treba da vam bude ocpija, a tokom zimskih - crne grilon hulakopke i crne cipele. 

I naposletku, u jednobojnim kombinacijama uvek izgledate mršavije, jer vizuelno prave vertiklanu liniju. 

@najzena.rs Da li biste izdržali 100 dana bez kupovine garderobe? Pišite nam u komentarima 🤣 #fy #fyp #fypシ #foryoupage #najzena #viral #viralvideo #shopping #woman #shoppingchallenge #clothes ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading