Mob wife estetika i dalje dominira bjuti svetom: Ovo će biti najtraženija frizura godine

Olja Jelić Vesti 09.04.2024 21:18 0

Estetika žene mafijaša dominirala je društvenim mrežama. Trend je obuhvatio modu i šminku, a sada se širi i na frizuru

Mišel Fajfer

Profimedia

Estetika žene mafijaša dominirala je društvenim mrežama. Trend je obuhvatio modu i šminku, a sada se širi i na frizuru. Frizura koja oslikava ovaj trend je frizura Mišel Fajfer u filmu "Scarface". 

Florens Pju nosila je ovakvu frizuru još prošle godine

S obzirom na to da je ovaj trend nastavak estetike žene mafijaša, nosi i ime koje to odražava - mob wife bob, odnosno bob frizura žene mafijaša. Kao što smo već naveli, frizura je inspirirana likom Elvire Hankok iz filma Scarface iz 1983. godine, koju je glumila Mišel Fajfer.

Radi se o klasičnoj bob frizuri koja uključuje slojeve na gornjem delu, koji joj daju volumen, a tu su i šiške koje nežno padaju preko očiju. Ovaj trend počeo je da osvaja svet poznatih prošle godine. Florens Pju je ponela ovu frizuru povodom ponovnog otvaranja Tiffany trgovine u Njujorku prošlog aprila.

 

 

U susret proleću, ovaj stil doživljava svoj procvat na društvenim mrežama te je sve traženiji u frizerskim salonima. "Mob wife bob je klasična, lagano slojevita bob frizura, ali s ozbiljnim volumenom i drskošću", objašnjava frizer slavnih i ambasador Alfaparfa Milano Mark Taunsend za Bustle.

Izgled Mišel Fajfer u "Scarfaceu" već godinama inspiriše mnoge

On dodaje da izgled Mišel Fajfer u filmu Scarface već duži niz godina služi mnogima kao inspiracija. "Kasnih osamdesetih i ranih devedesetih, ovaj smo izgled često viđali u filmovima i na modnim pistama", priseća se Tounsend.

 

 

Drugim rečima, ova frizura se svako toliko vraća u fokus. Upravo se to događa i sada, barem ako je suditi po društvenim mrežama i brojnim videima s njom u prvom planu. 

Evo kako održavati ovakvu frizuru kod kuće, a da izgleda kao da ste izašli iz salona

Frizer objašnjava da izgled pun volumena lako napraviti kod kuće. Savetuje da u salonu tražite dužinu koja je centimetar ispod brade, tako da, kada se stilizuje, pada na bradu. "Dodajte nekoliko slojeva pri vrhu za volumen, a krajevi neka budu ravni."

Što se tiče stilizovanja kod kuće, otkriva omiljene proizvode. "Za postizanje ovog stila ključan je volumen, pa počnite nanošenjem pene za volumen na vlažnu kosu. Zatim kosu osušite koristeći malu okruglu četku ili četku za feniranje po vlastitom izboru."

 

 

 

Nakon što je vaša kosa potpuno suva frizer savetuje uvijanje vrhova prema unutra - to možete postići četkom za oblikovanje, viklerima ili uvijačem. Ostavite kosu da se ohladi kako bi frizura ostala postojana.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading