Preko 50 milijardi pregleda: Žene su poludele za ovim trikovima za bujniju kosu, otkrijte u čemu je tajna

Vesti 14.04.2024 18:47 0

Može delovati kao da su TikTok trendovi dobri za sve, ali to nije uvek istina...

kosa

Printscreen/TikTok/gjuanita

Očigledno je da je nega kose zauzela centralno mesto na društvenim medijima, sudeći po tagovima  #Hairtiktok i #Haircare koji su sakupili neverovatnih 50,9 milijardi pregleda na TikTok-u. Usred priliva saveta, trikova koji obećavaju bujnu i zdravu kosu, ključno je dešifrovati šta funkcioniše, a šta ne.

Da bi vam pomogli da se snađete u moru informacija, stručnjaci su ponudili šta treba, a šta ne treba primeniti kada su u pitanju najpopularniji trendovi za negu kose.

Uvijanje kose bez primene toplote– 8,9 milijardi pregleda

Privlačnost buđenja uz talase bez napora bez oštećenja od toplote učinila je lokne bez primene toplote senzacijom. Metode su raznovrsne, od upotrebe čarapa do posebno dizajniranih uvijača. Međutim, savladavanje tehnike može zahtevati strpljenje.

 

@josie_balka Replying to @WithLoveBooks how to keep your heatless curls from unwinding!! Curler is @The Effortless Shop #heatlesscurls #hairtok #hairtutorial #heatlesscurlstutorial #heatlessblowout #hairstylist #prohairstylist #hair #haircare ♬ original sound - Josie Balka

 

Preporučljivo je eksperimentisati samo nakon ključnih događaja, jer početni pokušaji možda neće dati dobre rezultate. Pojedinci sa kraćom kosom mogu se suočiti sa izazovima u vezi sa učvršćivanjem pramenova, dok dugovečnost lokni varira u zavisnosti od tipa kose. Eksperimentisanje sa različitim proizvodima za kosu kao što su pena ili lak za kosu može produžiti njihov vek trajanja.

Ulje od ruzmarina – 3,1 milijardi pregleda

Ulje ruzmarina se pojavilo kao lek za rast kose, što se pripisuje njegovoj navodnoj sposobnosti da stimuliše nervne završetke na koži glave. Međutim, morate biti oprezni jer čisto ulje ruzmarina može biti snažno i oštetiti kožu glave.

 

@madanicosmetics Best hair growth oil on tiktok right now and it don't play🌿 infused with over 20herbs and oils like Rosemary Oil, fenugreek ,Coconut oil, blackseed oil to help reduce hair shedding, breakage, Stunted growth and strengthen weak follicles. All hair growth oils are not made th3 same. The quality of the ingredients in this oil is topnotch. All hair types can use this oil. 4a 4b 4c hair growth. Typically type4hair sheds the most due to not retAining moisture so get yourself at least 4 bottles of this Herbal Hair Oil and use consistently. Results within 14days for most people. Tired of hair falling in the shower or when you comb it? Get this! Post partum hairloss? You need it. You want to grow your hair faster? Get this. The best hair loss solution on tiktok right now is this hair oil. How to Grow long hair you ask? This is it. How to retain your hair's Length you ask? Here you go🌿‼️✨️ #fyp #foryou #smallbusiness #hairoilbusiness #madanicosmetics #viral #naturalhairtiktok #howtogrowyourhair #growhairfast ♬ Go clock in - 1of1💎

 

Preporučuje se mešanje sa osnovnim uljem poput kokosa ili jojobe. Upornost je od vitalnog značaja i preporučuje se nedeljna primena. Od suštinske je važnosti smanjiti očekivanja jer se rezultati mogu čekati mesecima, a efikasnost varira u zavisnosti od genetike i starosti pojedinca.

,,Hair dusting" – 24,2 miliona pregleda

,,Hair dusting" je pedantna tehnika za uklanjanje ispucalih krajeva. Bilo da se radi kod kuće ili od strane profesionalaca, preciznost je najvažnija. Neophodno je koristiti oštre, tanke makaze kojima ćete skratiti ispucale krajeve.

 

 

Iako traje dugo, obezbeđuje očuvanje dužine kose dok uklanja oštećene vrhove. Pojedinci sa različitim teksturama kose će možda morati da eksperimentišu sa različitim metodama ili da potraže stručnu pomoć da bi dobili optimalne rezultate.

Dvostruko šamponiranje – 7 miliona pregleda

Dvostruko šamponiranje, koje ima za cilj temeljno čišćenje vlasišta i kose, nudi prednosti poput poboljšanog prodiranja proizvoda i smanjene učestalosti pranja. Može odgovarati samo onima sa suvim temenom ili onima koji su navikli na svakodnevno pranje.

 

@jigglyjulia ive tried so many things and these are the only things that seem to work #hair #greasyhair #dryshampoo ♬ original sound - julia huynh

 

Usredsredite se isključivo na kožu glave tokom prvog pranja i nakon toga koristite regenerator ili masku za kosu za hidrataciju.

Čarli Vinman sa foxihair.com naglašava važnost razumevanja da nega kose nije jedinstvena za sve. Iako TikTok trendovi mogu ponuditi primamljiva rešenja, istraživanje i pronicljivost su od suštinskog značaja.

„Najvažnije je zapamtiti da je svačija kosa drugačija zbog genetike i načina života. Može delovati kao da su TikTok trendovi dobri za sve, ali to nije uvek istina“, objašnjava ona.

Kosa

Printscreen/Instagram

 

„Ključno je istražiti sve trendove koje vidite pre nego što ih isprobate. Nadamo se da će ovaj savet pružiti pomoć onima na njihovom putu za negu kose, omogućavajući im da naprave izbore koji odgovaraju njihovim potrebama za negom kose, što će na kraju doneti najbolje rezultate.

Sve u svemu, iako je TikTok centar za inspiraciju za negu kose, imperativ je pristupiti trendovima sa razlikovanjem i svešću o individualnim potrebama. Uključivanjem stručnih saveta i sprovođenjem temeljnog istraživanja, možete napraviti rutinu nege kose koja neguje vaše pramenove do savršenstva, navodi Hola!

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading