Otarasite se celulita za 2 nedelje! Pijte čaj od jednog voća, koža će brzo postati glatka i nežna

Vesti 08.05.2024 14:43 0

Ne morate da plaćate skupe tretmane, uklonite sami celulit uz ove prirodne metode.

žena

Shutterstock

Na plaži, pod zracima sunca, celulit je vidljiviji nego kod kuće. Zato je krajnje vreme da se pozabavite ovim estetskim problemom. Ne morate da plaćate skupe tretmane, uklonite ga sami uz ove prirodne metode.

Pijte čaj od peteljki trešanja

Da biste poboljšali varenje i izbacivanje štetnih materija iz organizma, a time uklonili i celulit, pijte čaj od peteljki trešanja. U jedan litar hladne vode potopite 50 grama peteljki, poklopite i ostavite da stoje 12 sati. Zatim ih kuvajte nekoliko minuta kad tečnost provri, pa ubacite pola kilograma očišćenih trešanja. Posle 20 minuta procedite i pijte pet puta dnevno po jednu čašu.

Ananas je slatki spasilac

Tri puta dnevno jedite po pola šolje seckanog ananasa, u periodu od dve nedelje. Celulit će se vidljivo ublažiti, jer se ananasu nalazi enzim bromelain koji deluje kao diuretik i podstiče razgradnju masti ispod kože. Zatim napravite pauzu od tri nedelje.

ananas

Shutterstock

 

Napravite losion od bršljana

Bršljan naberite kada idete u prirodu, pa 50 grama svežih listova sitno iseckajte i potopite u litar vode. Poklopite i ostavite da stoji 24 sata. Procedite i posle svakog tuširanja mažite delove tela na kojima imate celulit. Ostavite da se osuši na koži. Bršljan će podstaći cirkulaciju, razlaganje masti i izbacivanje vode. Oduševićete se kako deluje!

Suvo četkanje tela

Poznati model i glumica Gvinet Paltrou je popularizovala ovaj način borbe protiv celulita. To je jednostavna tehnika koja brzo daje rezultate, jer se poboljšava cirkulacija, smanjuje vidljivost celulita, a koža postaje zategnuta i nežna. Uzmite četku sa prirodnim vlaknima i na suvo je povlačite preko nogu od stopala ka struku, uključujući i zadnjicu. Radite to 5 minuta, najbolje pre tuširanja.

voda

Shutterstock

 

Voda na prazan stomak

Svakog dana popijte dva litra vode koja će poboljšati cirkulaciju i pomoći izbacivanje štetnih materija iz organizma. Obavezno popijte jednu čašu ujutru, na prazan stomak i pola sata pre svakog obroka, a ostalu količinu u međuvremenu. Izbegavajte da pijete vodu za vreme jela, jer se tako usporava varenje.

Vitamin C razbija masti

Odličan način da se na prirodan način brzo otarasite nataložene masnoće ispod kože jeste da unosite veću količinu C vitamina. On ubrzava metabolizam, podstiče razlaganje masti i stvaranje kolagena, što kožu čini glatkom i zategnutijom. Jedite voće i povrće bogato ovim vitaminom (citruse, papriku, brokoli, jagode) i u svaku čašu vode koju popijete u toku dana iscedite malo limuna.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading