"Ti ne zaslužuješ da mi budeš ćerka": Zbog svoje prekomerne KILAŽE, Karolina je svakodnevno trpela teror ROĐENOG OCA

Vesti 18.08.2021 12:52 0

Kada je Karolina imala 11 godina, njen voljeni deda je umro. Izgubila je i prvog ljubimca kojeg je imala - hrčka. Osim toga, razbolela se od upale pluća, ali njen otac se pobrinuo da ne jede "previše". Svaki dan je dobijala ... 700 kalorija

"Ti ne zaslužuješ da mi budeš ćerka": Zbog svoje prekomerne KILAŽE, Karolina je svakodnevno trpela teror ROĐENOG OCA

Shutterstock

Otac joj je stalno prebacivao i govorio da će ona ostati sama do kraja života, jer je ona jedna debela devojka, koju niko nije želeo.

- Moj otac je rekao partneru da mu se divi, da je u stanju da vodi ljubav sa mnom - priča Karilna za Onet, koja je ispričala sa čime se debela osoba u Poljskoj svakodnevno bori.

- Tata krivi moju višak kilograma za sve životne neuspehe.

Kako Karolina piše, 29-godišnjakinja praktično je uvek imala višak kilograma.

- Prvo, hvala mojoj baki, koja je uvek govorila da neću napustiti sto sve dok ne pojedem sve. U svakom slučaju, svi u Karolininoj porodici su se već tri generacije borili sa viškom kilograma. Svi osim oca 29-godišnjakinje.

- Koliko se ja sećam, on pazi koliko jede, broji kalorije i vežba. Istovremeno, druge članove domaćinstva smatra odgovornima za to koliko pojedu. Čini mi se da ljudsko biće, vaspitač, ne bi trebalo da priča takve gluposti. 

Kada je Karolina imala 11 godina, njen voljeni deda je umro. Izgubila je i prvog ljubimca kojeg je imala - hrčka. Osim toga, razbolela se od upale pluća, ali čak i tada se njen otac pobrinuo da ne jede "previše". Svaki dan je dobijala ... 700 kalorija.

- Smetate tumoru jer ste debeli. Fatfobija u lekarskim ordinacijama

Od detinjstva je slušala da za nju bicikl mora biti posebno zavaren da se ne pokvari. Prilikom svake posete lekaru, moj otac je uvek tražio dijetu za nju. Dijete za malo dete.

- Moglo bi se pitati kakav je bio odgovor moje majke? Nije odgovorila. Rekla je da moj tata želi dobro za mene i da ću mu se jednog dana zahvaliti. Ona je na granici gojaznosti i nikada nije učinila ništa po tom pitanju - piše Karolina , koja se razbolela zbog restriktivne dijete. Imala je hormonalne poremećaje i probleme sa crevima.

Nije ni čudo, išla je u školu i pila sok od sveže jabuke i jela dva tvrdo kuvana jaja tokom osam časova.

- Sećam se da sam svoje drugove iz razreda pitala da li imaju nešsto da mi daju da jedem.

- U školskoj prodavnici sam uzimala hranu na crtu. Moja majka je radila u istoj školi, pa mi je gospođa iz radnje verovala. Sve je izašlo na videlo kada je dug prešao 300 dolara i dijeta nije donela željeni efekat - priča Karolina.

- Nije kao što si rekao da debeli smrde.

Kako Karolina piše, njen otac vidi višak kilograma kao izvor svih njenih životnih neuspeha.

- Zbog gojaznosti nisam završila studije, zbog nje sam slomila ruku i nogu (jer mršavi ne oštećuju sami sebe). Zbog prekomerne težine ne mogu da nađem posao, jer niko ne želi da zaposli debeli ljudi. Bila sam depresivna zbog svoje težine i nisam htela da izlazim sa ljudima. I na kraju su se moje prethodne veze raspale zbog nje, jer je moj otac rekao da ću pre ili kasnije ostati sama. Posle svega, niko ne želi debelu devojku. 

Njen otac je govorio njenom partneru kako mu se divi što vodi ljubav sa njom, jer da je on na njegovom mestu, on bi odma povratio od vizualnog izgleda. Debela, kako naglašava na svakom koraku, nije se*si i čak ne zaslužuje da mu bude ćerka.

Konačno, Karolina daje primer fatfobije izvan svog porodičnog kruga.

- Radim kao učiteljica jezika među decom i jednom, nakon prvog časa, došla je majka devojčice koju sam podučavala i pitala devojčicu o njenim utiscima sa časa. Dete joj je na glas reklo samo "Mama, rekla si da debeli ljudi smrde". Očigledno se majka u tom trenutku osećala glupa i izvinila mi se.

Da li ste vi imali nekada problema u vašem okruženju zbog kilaže? Pišite nam na redakcja@najzena.rs

Komentari (0)
Loading