Za simptome TRDUNOĆE ste ČULE: Ako su oni baš OVAKVI, možda čekate BLIZANCE!

Vesti 05.01.2022 15:59 0

Blizanačka trudnoća se može utvrditi ultrazvukom

Za simptome TRDUNOĆE ste ČULE:  Ako su oni baš OVAKVI, možda čekate BLIZANCE!

Shutterstock

Ultrazvuk je difinitivno najbolji pokazatelj stanja bebe. Posredstvom ultrazvuka moguće je utvrditi starost bebe, kako se beba razvija u stomaku i naravno broj beba u stomaku.

Uprkos uvreženom mišljenju da su blizanačke trudnoće izuzetno retke, to zapravo baš i nije tačno. Zapravo, svaka 42. novoređena beba je blizanac. 

Još jedno dominantno mišljenje je da ako nemate nekoga u porodici ko je imao blizance, ne možete ostati trudni sa njima. To je još jedan mit.

Da li se simptomi blizanačke trudnoće razlikuju od obične?

1. Linija na testu je intezivnija

Pod „veoma pozitivnim“ rezultatom testa za utvrđivanje trudnoće se podrazumeva to da čak i ukoliko test radite dan-dva nakon izostanka menstruacije linija na testu će biti  jasno izražena i pokazuće  da ste u drugom stanju.Inače, kada je u pitanju trudnoća sa jednom bebom, a test se radi ovako rano, linija je obično bleda ili je uopšte nećete videti, bar još nekoliko dana. Ako je intenzivna u ovom periodu, imate veliki razlog da sumnjate na blizance.

2. Brže dobijanje kilograma

Usled bržeg rasta materice i veće količine plodove vode, majke blizanaca u većini slučajeva dobijaju brže na kilaži. U prvom trimestru mogu da dobiju i do 10 kg, krajem drugog trimestra od 7 do 15 kg, a do kraja trudnoće i do 35 kg.

Naravno, sve ovo zavisi od žene do žene, genetike i navika koje imate kada je ishrana u pitanju.Ipak, nemojte se iznenaditi ako već nakon 4. nedelje ne budete mogli da nosite svoju staru garderobu.

3. Jako izražene jutarnje mučnine i/ili umor

Mnoge  majke koje očekuju blizance imaju izraženije jutarnje mučnine, a to je zbog lučenja hormona trudnoće potpuno normalno. Međutim, ovo ne mora biti jasan znak blzanačke trudnoće. Kod nekih žena mučnina uopšte nema ili su veoma blage. S druge strane, ako ste već rađale i prošle bez intenzivnih mučnina, a sada imate probleme, možete posumnjati na blizanačku trudnoću.

 

 

Komentari (0)
Loading