RUSKI psiholog JAROSLAV otkrio 7 FINANSIJSKIH PRAVILA koja moraju da postoje u jednoj vezi!

Najžena Vesti 11.01.2022 22:30 0

Njegovi stavovi izazivaju puno kontroverze - dok je deo publike apsolutno oduševljen istim, mnogima su odbojni i strani

RUSKI psiholog JAROSLAV otkrio 7 FINANSIJSKIH PRAVILA koja moraju da postoje u jednoj vezi!

unsplash.com

Mladi ruski psiholog Jaroslav Samojlov, jedan od predavača na ruskom onlajn Insititutu za praktičnu psihologiju, specijalizovan je za muško-ženske odnose. 

Sedam finansijskih pravila u vezi.


1. Muškarac je hranitelj

I sve plaća. Ovo nije kazna, već sasvim normalna muška oblast odgovornosti. Neke žene se trude da ravnopravno popune porodični budžet. Onda se čude zašto muž sve više leži na kauču i ne želi da se više potrudi. To je jer zna da će žena zakrpiti svaku finansijsku rupu. Odjednom, ona će sama pomerati ormare u stanu, dok će on pecati.

 

2. Naučite da razmenjujete međusobno

Nemojte misliti da je muškarac dužan da obezbedi sve, a da je žena samo potrošač. Ona ne treba da radi ništa manje, ali to treba da bude u njenoj sferi uticaja. Davanje nežnosti, ljubavi... Ovde se ne radi o tome da žena treba da pošalje poruku iz kozmetičkog salona: "Volim te, kupi mi nove cipele". Mudra žena razume koliko je važno da se razvija. Ona nije lenjivac koji ne zna kako da organizuje svoj dan. Ona inspiriše, drži porodicu na okupu, čuva kućno ognjište, ume da pruži ljubav, ona je sve u jednoj osobi.

3. Zaboravite na "Ja ću sama"

Ne glumite vojnika koji "ne plače i ne želi ništa". Muškarci žele da budu potrebni, žele da daju poklone, žele da obezbede svoje porodice. Da bi se razvio muški potencijal, žena je u obavezi da finansijska pitanja porodice prebaci na muška ramena. Njene želje su kao gorivo za njegov motor.

4. Morate znati kako da tražite

Muškarac oseća kada se iza ženskih zahteva kriju laž i pohlepa. To mora da bude bez ultimatuma, bez grubog tona. Počnite od malog i povećajte svoje zahteve tokom vremena. Nije važno šta tražite - buket sveća ili dijamant - zahvalite se i radujte se na isti način. Od muškarca koji vas je dostojan ne treba "prositi", ne treba ga preklinjati. Tu se ne radfi o zdravoj zahvalnoti.

5. Poverenje je čvrsta osnova odnosa

Kao kada biste morali da skočite sa visoke litice, a da budete sigurni da neko čeka da vas uhvati ispod. Poverenje leži u čvrstom uverenju da će vas neko podržati, da vas neće osuditi. Tada neće biti tajni - ko koliko novca dobija i ispod kog dušeka se krije novac.

6. Žena ne daje skupe poklone

Ovo je jednostavno. Nije važna cena Leksusa, pa čak ni sam Leksus. Bitna je sitna pažnja i emocija koju je poklon izazvao. Ne trošite mnogo na muškarca da biste se dokazili ili da bi pokazali da odgovarate njegovom statusu. Mnogo žena se žali: "Muž me finansira, suludo je da mu tražim novac da bih mu kupila poklon". Ni ne treba" Materijalno skupi pokloni su privilegija muškaraca.

7. Ne fokusirajte se na prihode

Da, malo ljudi uspe da sagradi raj u običnoj kolibi. Ali, fokusiranje na novac u odnosu je takođe glupo. Sreća je u nama. Čak i ako odete na Maldive, a prazni ste iznutra, nosite sa sobom tu unutrašnju prazninu . Trebalo bi da vam bude podjednako dobro sa muškarcem u svakom scenariju. Tada finansijski usponi i padovi nisu strašni.

Zapamtite, novčani odnosi između muškarca i žene postavljaju se od prvog susreta. Pažljivo pogledajte svog partnera i nemojte juriti glavom kroz zid.

Komentari (0)
Loading