Novi PROPISI stupaju na snagu: Zbog seksualnog uznemiravanja ove ZABRANE će važiti za dan zaljubljenih

K.Ć Vesti 11.02.2022 08:51 0

Zaposleni u državnoj službi u Meksiku novim etičkim (kodeksom) propisom od sada će im biti zabranjeno ljubljenje, grljenje i davanje komplimenta a sve za cilj borbu protiv seksualnog uznemiravanja…

Ljubavni par

Shutterstock

Nova uredba, objavljena u Službenom listu, poziva službenike da “izbegavaju ponašanje” sa “fizičkim kontaktom, sugestivne ili seksualne prirode, poput dodirivanja, grljenja i ljubljenja”.

U kodeksu koji u sredu stupa na snagu, takođe se traži da se izbegavaju „komentari, zadirkivanja, komplimenti, ili šale sa seksualnom konotacijom prema drugoj osobi kada je u pitanju njen fizički izgled“, piše AFP, prenosi agencija Beta.

Nedelju dana pre Dana zaljubljenih, koji se slavi 15. februara, traži se da se „ne daju pokloni koji ukazuju na seksualno interesovanje“ prema drugoj osobi.

Prekršioci novog etičkog kodeksa biće kažnjeni u skladu sa meksičkim zakonima o odgovornosti u javnoj službi.

Novi propisi dolaze u trenutku kada se feministički pokreti širom Latinske Amerike mobilišu protiv seksualnog uznemiravanja i nasilja nad ženama. Prekršioci novog etičkog kodeksa biće kažnjeni u skladu sa meksičkim zakonima o odgovornosti u javnoj službi.

Novi propisi dolaze u trenutku kada se feministički pokreti širom Latinske Amerike mobilišu protiv seksualnog uznemiravanja i nasilja nad ženama.

Komentari (0)
Loading