Beba se GUŠILA dok je otac mirno igrao IGRICE: Šokantno svedočenje KOMŠINICE nakon smrti deteta!

K.Ć Vesti 23.02.2022 11:25 0

Smrt 6-nedeljne Zuzije šokirala je javnost. Dete je, prema veštačenju, umrlo od posledica radnji trećih lica – imalo je kraniocerebralne povrede, hematom i prelom potiljačne kosti. Roditelji devojčice ne priznaju da su izvršili ubistvo, ali svedočenje komšije prisutne na licu mesta baca novo svetlo na ove tragične događaje

Beba se GUŠILA dok je otac mirno igrao IGRICE: Šokantno svedočenje KOMŠINICE nakon smrti deteta!

Shutterstock

Reporteri "Beleške!" TVN je stigla do Zlotova (Poljska) i kontaktirala Paulinu Marsiske, komšinicu Žoana B. i Rafala Z., koja je bila u njihovom stanu na dan kada je umrlo njihovo dete od 6 nedelja. Žoana B. je zamolila ženu da ode u njen stan jer se njena beba ugušila mlekom. Kada je žena stigla do komšinice, zatekla je jeziv prizor. Beba nije disala, a otac je igrao igrice umesto da pruži medicinsku pomoć. 

- Dete nije disalo, nije ispuštalo zvukove. Ruke i stopala su mu već bili hladni. Nije reagovala uopšte. Počela sam sa reanimacijom i rekla ocu deteta da pozove hitnu pomoć. Rekla sam mu da je je trebalo da reanimira dete - rekla je svedok tragedije Paulina Marsiske.

- Majka deteta u tom trenutku nije bila u stanu. Pojavila se samo 20-25 minuta po komšinicinom dolasku. Kako tvrdi Paulina Marsiske, nakon što je stigla do stana, žena je stala na vrata i vikala „da spasemo Zuziju, jer ako ne spasemo dete, ja ću biti kriva” - tvrdi komšinica.

Otac je svedočio da tog dana nije dirao dete

Prema iskazima svedoka, Džona B. je trebalo da ode do prodavnice. Po dolasku na mesto tragedije, lekari su konstatovali smrt deteta i pozvali policiju, koja je iste noći uhapsila Džoanu B. i Rafala Z. zbog optužbi za ubistvo.

- Reč je o strašnom, šokantnom zločinu. Prema rečima veštaka koji je izvršio obdukciju devojčice. Imalo je kraniocerebralnu povredu, hematom i prelom potiljačne kosti. Roditelji nisu priznali da su počinili delo. Muškarac tvrdi, da tog dana nije dirao dete, a majka kaže da se detetu ništa loše nije dogodilo u njenom prisustvu - rekao je on u intervjuu za "Note!" Łukasz Vavrziniak iz Okružnog tužilaštva u Poznanju.

Džoana B., 27, je nezaposlena. Preselila se u Zlotov nakon rođenja ćerke i živela sa novim partnerom, Rafalom Z. i svoja dva sina. Muškarac je ranije kažnjen zbog maltretiranja svoje bivše supruge sa kojom je odgajao njihovu ćerku Viktoriju. Žena je o njemu rekla za TVN:

- Nekoliko godina me je maltretirao, tukao. Dolazio je kući pijan, nije mu se sviđalo što je bio nered, sve ga je uznemiravalo i dobijala sam batine zbog toga. Nakon što mi je slomio tri kosti na licu, znala sam da se to mora zaustaviti. Nije bio odgovarajući muž i otac.

Rafal Z. (28) je honorarno radio na završnoj obradi enterijera i svakih nekoliko meseci menjao mesto stanovanja. Prema rečima kolege sa posla, koji je dospeo do novinara „Beleški!“, Rafal Z. se drogirao i koristio fizičko i psihičko nasilje nad decom.

O upotrebi droga Rafala Z. takođe mogu potvrditi zapažanja Pauline Marsiske, koja je o njemu rekla: „ - Odavao je utisak da je skamenjen. Hodao je, vrteo se besciljno. Videla sam u njegovim očima da nešto nije ok..

Prema informacijama iz policije, nije bilo intervencija u stanu Rafala Z. i Džoane B., ali se žena uselila kod partnera tek nakon rođenja ćerke, koja je rođena u Bidgošču. U ovom gradu se za sudbinu deteta zainteresovao centar za socijalni rad, koji je prosledio zahtev za porodični interes centru u Zlotovu. Socijalni radnici iz Zlotova posetili su porodicu na dan tragedije, kako je rekao Pjotr Brevka iz MOPS-a:

- Vest o smrti deteta šokirala je sve, a posebno zaposlene koji su nekoliko sati ranije bili u kući. Činilo se da ova majka nije bila nasilna. Stan je bio uredan, deca su se igrala i gledala crtaće. Nije bilo razloga da se ovo dete odvede iz ove kuće. To je bio naš prvi kontakt sa ovom porodicom.

- Iako nije bilo naznaka opasnosti po zdravlje i život dece u stanu bračnog para, Zuzia je otpuštena iz bolnice u Zlotovu dva dana pre tragedije . Devojčica je provela mesec dana u bolnici, a tamo je završila zapuštena, neuhranjena i promrzla - kaže Tereza ​​Marčlevič-Pačuc iz Okružne bolnice u Alfreda Sokolovskog u Zlotovu (Poljska).

Dva maloletna sina Džoane B. su u hraniteljstvu. Tužilaštvo će ispitati da li je tragedija mogla biti sprečena da je ranije reagovano.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading