Ovo "nepisano" PRAVILO mora da se poštuje: PO SVAKU CENU izbegavajte ova DVA pitanja na PRVOM sastanku

Naj žena Vesti 01.09.2021 12:56 0

Ako se spremate da izađete na prvi sastanak imajte u vidu da ipak postoje neka pitanja koja treba ostaviti za neko naredno viđanje

Ovo "nepisano" PRAVILO mora da se poštuje: PO SVAKU CENU izbegavajte ova DVA pitanja na PRVOM sastanku

pixabay

Baš kao i na razgovoru za posao, i ovde postoji "nepisani" bonton koji mora da se poštuje. 

Suzan Trombeti je stručnjak za veze i vlasnica jednog ekskluzivnog servisa za pronalaženje idealnog partnera, u Vošingtonu, a ona je za "Pure Wow" napomenula koja dva pitanja treba izbegavati na prvom sastanku.

Suzan savetuje da ove dve teme izbegavajte po svaku cenu! 

Previše priče o poslu

- U redu je pitati nekoga čime se bavi, ali ne morate na prvom sastanku da zalazite baš u previše detalja. Pitanja o radnom okruženju mogu da imaju neobičan kontraefekat - navodi Suzan.

Ako imate kolegu ili koleginicu zbog koje nekada poželite da date otkaz? Sigurno ne želite da ih se prisećate dok sedite s nekom novom osobom u otmenom i opuštenom okruženju, to će potpuno uništiti energiju razgovora.

Zato je najbolje postaviti samo opšta pitanja, poput "Gde radiš?", "Da li dugo putuješ do posla" i "Gde si ranije radio/la?". Naravno, podrazumeva se da je nepristojno pitati nekoga koliko zarađuje.

Previše zapitkivanja o bivšim partnerima

- Mislim da je pitanje o bivšem dečku ili devojci druga najgora stvar koju možete da uradite na sastanku. Prva je da ne ispuštate telefon iz ruke i ne posvećujete osobi s kojom razgovarate pažnju - navodi ona.

Čak i ako imate zanimljivu i pomalo duhovitu priču o nečemu što ste doživeli u prošloj vezi, ostavite to za neki naredni izlazak. Ako previše priče o prošlosti, ili zapitkivanja potencijalnog partnera o njegovoj/njenoj, ostavitićete loš prvi utisak.

Komentari (0)
Loading