NEMCI otkrili koliko novca MLADENCIMA stavljaju u KOVERTU: Cifre će vas IZNENADITI, a koliko ste vi spremni da se ISPRSITE?

Vesti 11.05.2022 14:20 0

Kada krenemo na svadbu, redovno se pitamo - koliko para je dovoljno staviti u koverat?

NEMCI otkrili koliko novca MLADENCIMA stavljaju u KOVERTU: Cifre će vas IZNENADITI, a koliko ste vi spremni da se ISPRSITE?

Pexels

Mnogi od nas se plaše da će se obrukati, a ima i onih koji strepe da će uvrediti mladu i mladoženju.

I dok se pitate da li postoji neka zlatna, opšte prihvaćena suma novca koju je uvek potrebno odvojiti.

Nemački mediji postavili su pitanje koliko je novca prikladno staviti u kovertu za mladence s obzirom na sve veću inflaciju, a odgovori će vas iznenaditi.

Studentu ili pripravniku koji se ženi po njima je sasvim dovoljno dati 30 do 50 eura, kao i nekome koga bi svrstali u poznanike. Ako se radi o prijateljima ili daljoj rodbini, tad je, kažu, u redu isprsiti se i darovati čak 100 eura.

U Nemačkoj najveće iznose daju roditelji svojoj deci koja imaju svadbu, a to se kreće od 100 do 500 eura po osobi, a toliko daruju i kumovi, a nekad i tetke, ujaci, stričevi..., prenosi fenix-magazin.de.

Ako ne prpadate nijednoj kategorije vodite se činjenicom koliko ste toga konzumirali na svadbi. To je otprilike i neko zlatno pravilo koje važi u Srbiji, a to je da je minimalna svota koju gost treba da ostavi proporcionalna onoj koju su mladenci izdvojili za njega.

Koliko vi novca izdvajate za svadbe?

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading