Da li ste znali za RAZVOD koji se dešava zbog DIJETE? Kada izgubite KILOGRAME postoji mogućnost da ostanete bez PARTNERA

Vesti 09.06.2022 14:15 0

Mišavljenje može da izazove razne promene u partnerskom odnosu

Da li ste znali za RAZVOD koji se dešava zbog DIJETE? Kada izgubite KILOGRAME postoji mogućnost da ostanete bez PARTNERA

Shutterstock

Često kada čujemo da se neko razvodi, prvo što pomislimo jeste preljuba, nesuglasice oko novca ili da ih se ljubav prosto ugasila. Ali istina je da nam nikada na pamet ne bi palo kako se to desilo zbog nečijeg gubitka kilograma.

Ove sumnje su se potvrdile kada su se razveli mnogi poznate ličnosti nakon nečije fizičke transformacije. samo neki među njima su američki country pevač Blake Shelton, tokom svog razvoda od Mirande Lambert, kao i Adele te njena fizička transformacija posle razvoda od Simona Koneckija.

Istina je da kada izgubite manji broj kilograma neće se u vašem odnosu ništa promeniti, ali kada je reč o značajnom gubitku težine, to utiče nas svaku osobu. U mislu nivoa aktivnosti, životnih navika, pa čak i samopouzdanja. Svi ovi aspekti mogu biti novi kamen spoticanja u braku.

Istaživanja su dokazala da kada se osoba odluči na operaciju želuca, često dolazi do razvoda. Nije samo razlog što se s porastom samopouzdanja nakon mršavljenja smanjuje sklonost partnera da kontroliše vezu.

Gojaznije osobe kada izgube kilograme, dolaze do izražaja, postaju društveniji i dobiju novu poletnu energiju. 

Da li ste znali za RAZVOD koji se dešava zbog DIJETE? Kada izgubite KILOGRAME postoji mogućnost da ostanete bez PARTNERA

Shutterstock

 

Postoji toliko slučajeva razvoda da je izraz 'barijatrijski razvod' (od 'barijatrijska hirurgija') postao uobičajen termin u zapadnim kulturama.

Studija koja je uporedila 29,234 gojazne osoba koje su se podvrgle barijatrijskoj operaciji s preko 283 hiljade pojedinaca generalne populacije došla je do rezultata da su osobe koje su bile solo pre operacije imale 35% više šanse da se venčaju kasnije, a oni koji su bili u braku pre barijatrijske operacije imaju 41% više šanse da se razvedu od pojedinaca u opštoj populaciji, prenosi Reuters.

Kada kilogrami nestanu, postoji promena u sekusalnoj energiji, ali nisu baš sve promene pozitivne. Istraživanja su pokazala da nagli gubitak težine može dovesti do pojačane depresije, te krize identiteta, izveštava The Guardian.

Biohemijske promene u mozgu uzrokuju kontradiktorne efekte.

Zbog uspeha u prehrani prvo doživljavamo valove pozitivnih emocija, a onda postajemo zavisni o njima, pa dijeta postaje opsesija, a partner odlazi u drugi plan. 

Mnogi nakon takve promene u životu prosto postanu svesni sebe i ne žele ostati u toksičnim ili zavisničkim odnosima. Osvestili su svoju moć i vratili kontrolu nad sopstvenim životom. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading