Biljne AMAJLIJE koje treba da ima svako SRPSKO domaćinstvo: Štite od NEGATIVNIH uticaja i pomažu u NOVČANOM blagostanju

Lana Vidović Vesti 26.06.2022 21:30 0

Ako je verovati narodnim predanjima, koja se prenose s kolena na koleno, pojedine biljne vrste i povrće mogu pomoći da se zaštitite od negativnih uticaja i sačuvate blagostanje

Biljne AMAJLIJE koje treba da ima svako SRPSKO domaćinstvo: Štite od NEGATIVNIH uticaja i pomažu u NOVČANOM blagostanju

Shutterstock

 

Ogrlica od čenova belog luka zaštitiće vas od bolesti, a breskvina grana sačuvaće vaš dom od nesreće. U ove i brojne druge rituale verovali su i pridržavali ih se skoro svi naši preci.

Naime, prema drevnim narodnim verovanjima, određene biljke i namirnice, uz pravilno korišćenje, mogu da zaštite dom od nesreće i zlih uticaja, donesu uspeh u igrama na sreću, pomognu bolesnima da ozdrave i učine da se ispuni želja. Srpski telegraf predstavlja devet najmoćnijih amajlija koje se nalaze u kuhinji, bašti ili obližnjoj šumi.

Beli glog

Vreme boravka na selu ili u prirodi iskoristite da uberete koju grančicu belog gloga. Odsečena jednim udarcem nožem, grana belog gloga u cvetu moćan je talisman. Pričvršćena na vaša vrata tako da cvetni deo bude okrenut prema bravi, štitiće vaš dom od udara groma, čak i kada cveće opadne. Ako uberete više grana i stavite ih u vazu u blizini bolesne osobe, ova moćna biljka daće joj snagu da pobedi groznicu. Grančica belog gloga brižljivo smeštena u novčanik donosi uspeh u igrama na sreću.

Mahuna graška

Ako tokom čišćenja mladog graška pronađete mahunu s devet okruglih i zelenih zrna graška, odvojite zrna, uzmite mahunu desnom rukom, bacite preko levog ramena. Dok to činite, treba da poželite želju, koja će se sigurno ispuniti. Ako ste to uradili u kuhinji, ne bi trebalo da podignete mahunu s poda niti da dozvolite da to neko uradi umesto vas. Dobra ideja je da zamolite nekog od ukućana da počisti kuhinjski pod metlom. Tako će mahuna biti bačena slučajno, što će omogućiti vašoj želji da se ostvari.

Breskva

Grana ove voćke štiti kuću. Odsecite grančicu u cvetu dužine 20 cm. Obesite je iznad spoljne strane vrata pomoću konca od prirodnog materijala. Štitiće vaš dom i kada se osuši. Kada je sezona, imajte uvek buket grančica breskvi u cvetu i držite ga u predsoblju. Na taj način sprečićete one koji ulaze u kuću da sa sobom unesu loše uticaje koje mogu da imaju.

Peršun

Kada kupite ili uberete vezicu peršuna, potrošite je do kraja i ne dozvolite da se ugnjili ili osuši tako da je morate baciti u smeće. Nikada ga ne bacajte jer baciti peršun znači baciti sreću. Takođe, ne presađujte peršun u baštu jer to privlači nesreću. Posejte ga u rupe na zidu koji okružuje baštu ili po samoj njenoj ivici. Kada seme peršuna nije direktno posejano u zemlju, onda peršun predstavlja prepreku lošim uticajima. Trudnice ne bi trebalo da seju peršun.

Detelina sa četiri lista

Ako ste pronašli detelinu sa četiri lista, smeši vam se dug period sreće. Pažljivo je osušite i stavite u plastičnu kesicu ili omot od tankog providnog papira. Detelinu čuvajte u novčaniku. Biće to vaša moćna zaštitna amajlija.

Verbena

Ova ukrasna biljka je zaštitnik potencije muškaraca. Da biste izbegli peh u spavaćoj sobi, nosite seme verbene u beloj lanenoj kesici oko vrata. Grana verbene okačena o gredu kuće donosi vam sreću, zdravlje i blagostanje. Ako želite da provedete prijatno veče, poprskajte prostoriju u kojoj ćete boraviti s prijateljima s nekoliko kapi vina u kom ste preko noći držali četiri lista verbene.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading