Situacije koje je NAJBOLJE da prećutite: Evo kada nije pametno da iznosite svoje MIŠLJENJE

Vesti 14.10.2022 22:43 0

Postoje neke objektivne situacije u kojima bi trebalo da ostanemo uzdržani

Situacije koje je NAJBOLJE da prećutite: Evo kada nije pametno da iznosite svoje MIŠLJENJE

pixabay

Naučite da prepoznate situiacije u kojima bi najbolje bilo da odustanete od komentarisanja.

1. Kad drugi prepričavaju tajne i ogovaraju druge

Vrlo često se upletemo u mrežu tuđeg ogovaranja, a ako smo suočeni sa jednostranim mišljenjem, neretko kažemo i nešto zbog čega se kasnije kajemo. Ako se nađete u ovoj situaciji, najbolje bi bilo da ćutitie ili u krajnjem slučaju date diplomatski odgovor.

2. Kad vam neko ne traži savet

Ako niste pozvani od strane sagovornika da delite savete, budite sigurni da se to od vas i ne očekuje. Iznošenje saveta, samo zato što smatrate da tako treba je i više nego neprstojno. Suzdržite se, a mišljenje iznesite samo ako se konkretno to od vas očekuje ili traži.

3. Kada je neko napravio grešku,a niste mu nadređeni

U poslu ili životu, ako vod vas to ne zahvteva konkretna uloga nije pametno da se postavljate kao nadređeni. Pustite ljude da obavljaju poslove i ponašaju se u skladu sa svojim tempom. Imajte na umu takođe da svi greše i da se sve greške daju ispraviti. I ovde važi pravilo, da ponudite savet samo ako se to od vas očekuje.

4. Kad vas ispituju o ličnom životu

Zapamtite da niste dužni da delite intimne detalje svog života, čak ni sa najbližim prijateljima. Ako osećate da neke teme jednostavno prevazilaze vaše granice, jednostavno ih zaobiđite.

 

Komentari (0)
Loading