Stravična SITUACIJA u Indiji: Nagomilavaju DUGOVE koje ne mogu da plate, a onda prodaju NAJMILIJE

K.Ć. Vesti 30.10.2022 09:37 2

Mlade devojke u Indiji se prodaju kao deo "otplate" kredita koje su uzele njihove porodice, rekla je Nacionalna komisija za ljudska prava i zahteva od vlade da započne policijsku istragu

Stravična SITUACIJA u Indiji: Nagomilavaju DUGOVE koje ne mogu da plate, a onda prodaju NAJMILIJE

Shutterstock

Mnogi siromašni ljudi koji žive u ruralnim delovima Indije moraju da pozajmljuju novac od svojih sugrađana, na primer, ako se član porodice ozbiljno razboli i treba mu lečenje. Kada zaduženi stanovnici ne mogu da otplate kredit, daju svoju ćerku, ponekad i više od jedne u zavisnosti od visine duga, kako bi on prodao dalje i dobio novac nazad.

U obaveštenju vladi, Nacionalna komisija za ljudska prava je rekla da ako porodica odbije da proda svoju ćerku, „njihove majke se siluju dok se sporovi ne reše “ . Među opisanim slučajevima bila je i priča o čoveku koji je od komšije pozajmio 1,5 miliona rupija (oko 20.000.000 dinara), a kada nije mogao da plati dugove, bio je primoran da proda sestru i 12-godišnju ćerku kako bi izmirio dug. U drugom slučaju, čovek koji je pozajmio 600.000. rupija (oko 500.000 dinara) da plati lečenje svoje žene koja se razbolela, bio je primoran da svoju najmlađu ćerku da poveriocu, koji ju je kasnije prodao trgovcu u Agri. Devojčica je preprodata tri puta, a četiri puta je zatrudnela.

Komisija za ljudska prava poslala je službenika u Radžastan da istraži ova pitanja.

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
Aleksandar
30.10.2022 14:32

Znači odatle su doneli "običaje". Mico, će prodamo ovu decu što neće da slušau, pa da kupimo neki nameštaj ?

vm
30.10.2022 14:46

Primitivci.