Tinejdžeri na ŽURKAMA u Srbiji, nose narukvice različitih boja: Evo zasto je PLAVA prestravila sve roditelje

Vesti 18.02.2023 18:30 2

Najgore od svega je to što na takve žurke sada najviše izlaze maloletna deca

Tinejdžeri na ŽURKAMA u Srbiji, nose narukvice različitih boja: Evo zasto je PLAVA prestravila sve roditelje

Shutterstock

Na Tviteru se pojavila vest koja je mnoge roditelje uspeničila. Naime jedan korisnik je napisao:

" Burazerova ćerka (14 god) mi priča o žurkama na koje ide. Informacija koja mi je pokvarila mozak: na žurkama svi nose narukvice drugih boja. Svaka boja ima svoje značenje:

  • 1. Zelena - singl
  • 2. Crvena - zauzet/a
  • 3. Žuta - open relationship
  • 4. Plava - ISKUSAN/A "

 

 

Naime, ovakve žurke su poznate kao "SEMAFOR", te su baš prepoznatljive po tim narukvicama. I sama sam išla na takve, jer još odavno postoje, znači nije novina. Iskreno bila je kao i svako druga žurka, ništa drugačije, jedino što tada nije postojala plava sa značenjem "iskusan/a". 

Da li su dosadile klasične pa su hteli još jednu da ubace, ne znam, znam sam samo da je "iskusn/a" značenje jako neumesno. Moramo uzeti u obzir da se ovde radi o deci koja su još uvek maloletna, ali da se radi i o osobama 30 plus, veoma je degutantno da dozvolite random ljudima da zaviruju u vaš krevet i broje partnere.  

Ljudi su imali podeljeno mišljenje, mnogi su se zgrozili, ali i krivili same roditelje. 

" Nije problem u žurkama nego u roditeljima što puštaju dete od 14g na žurke pre svega namenjene brucošima. Moji drugovi od 30g i dalje idu na te žurke. To nije mesto za decu ", glasio je jedan komentar. 

" Poenta je u tome sto zelimo da nam se deca sto pre uozbilje.Mnogi roditelji sklanjaju sve igračke čim dete krene u školu.O čemu dete razmislja kad se insistira da bude zrelo?Šta je sledece kad mu i prirodno dosadi igra?Ostaje mu sex sto je i sasvim normalno u neko doba ", nadovezao se drugi. 

"Bilo je i kad sam ja bila klinka. Nije bila plava, ali verujem da predstavlja onog ko se vec ljubio. Imam dosta dece u okruzenju, sem sto bulje u telefon mnogo, slični su kao i mi". 

"To za plavu mi deluje da je izmislila", bili su samo neki od komentara. 

Jasno je da sam koncept žurki ne možemo mi da biramo, niti roditelji da imaju detaljan uvid u izlaske mladih. Jedino što možemo da učinimo da ako dođe do toga da vaše dete ipak ode na takvu, jeste da ih uputite, razgovarate i objasnite zašto nije okej nepoznatim ljudima dati uvid u vaš seksualni i emocionalni život samo preko "obične" narukvice. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Komentari (2)
Loading
Pera
18.02.2023 20:08

Nekad su majke znale da kuvaju,vezu,pletu,šiju....i svoje ćerke su učile i osposabljavale za život. Očevi su znali da održavaju kuću da okreče,poprave stolariju,pločice,sanitarije.... Danas su roditelji digli ruke od dece i misle da je deci dovoljno da imaju šta da pojedu i obuku a deca kad su prepuštena sebi bez nadzora dešava se ovo o čemu se piše. U vojsci vojnik mora uvek da ima obaveze u suprotnom samo misli kako da pobegne u grad , da se napije ili napravi neku drugu glupost. Isto je i sa decom.

Vesna
18.02.2023 22:52

A sta kazu nadlezni ,za bilo kakvo obelezavanje? Ok je je nesto da ste platili ulaz ,pa mozete izaci i vratiti se , ali zadiranje u intimnost ,bilo kog uzrasta,a narocito maloletnika , bi trebalo biti zabranjeno i kaznjivo.