Tvrdila je da je rodila DESET beba pa je primljena na PSIHIJATRIJU: Ispostavilo se da trudnoće NIJE NI BILO

Vesti 01.03.2023 10:00 0

Južnoafrikanka Gosiame Tamara Sitole koja je tvrdila da je rodila 10 beba, primljena je na psihijatriju u Johanezburgu zbog spekulacija da takvog čudesnog porađaja uopšte nije ni bilo

Tvrdila je da je rodila DESET beba pa je primljena na PSIHIJATRIJU: Ispostavilo se da trudnoće NIJE NI BILO

printscreen/Tviter

 

Tridesetsedmogodišnja Gosiame Tamara Sitole, iz provincije Gauteng nedaleko od Johanesburga, postala je svetska senzacija zbog navodno rekordnog broja od deset rođenih beba, međutim kasnije je utvrđeno da to nije tačno i da je žena primljena u psihijatrijsku kliniku.

 

 

Priča Južnoafrikanke koja je obišla ceo svet, a u kojoj se tvrdi da je 8. juna rodila 10 beba, prema zvaničnom saopštenju istražnih organa, je lažna, prenosi Bi-Bi-Si. Navodna porodilja je zadržana na psihijatrijskoj klinici zbog lažne priče i pod nadzorom je lekara.

Objavljeno je i da će pravne mere biti preduzete protiv glavnog urednika Pretorija njuza, Pijeta Rampedija koji je prvi objavio ovu vest. Kako se navodi, Rampedi je posećivao istu crkvu kao i Sitola i njen partner Tebo Tsotetsi. U maju ih je intervjuisao i oni su mu rekli da očekuju osmorke, kada je i nastala fotografija na kojoj se vidi trudna Sitole.

 

 

Pretorija njuz je 8. juna objavila vest, navodeći Tsotetsija kao izvor, da je Sitola rodila 10 beba. Tsotetsi je kasnije rekao da je tu informaciju dobio od Sitole u sms poruci, a da nije smeo da ide u bolnicu zbog mera vezanih za pandemiju koronavirusa.

Urednik Rampedi se oslonio na ovu poruku i objavio je vest, bez da je dobio potvrdu iz bolnice. Potom je i lokalni gradonačelnik potvrdio ovu priču i vest su preneli svi svetski mediji. Ispostavilo se da ni lokalni političar nije imao drugih izvora, niti je iko video bebe.

Kako se priča proširila i društvenim mrežama, počele su da pristižu donacije za Sitole, njenog partnera Teboa Tsotetsija i njihovih deset beba.

Međutim, ubrzo su se pojavile sumnje u pogledu autentičnosti ove vesti, jer nijedna zvanična institucija nije mogla da potvrdi rođenje, niti su se u javnosti pojavile fotografije ili video-snimci novorođenih beba.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading