Majka se na posao vratila PET dana posle porođaja: Kaže da je PORODILJSKO samo za lenštine, a evo šta o tome misle žene u Srbiji

Vesti 02.03.2023 14:07 0

Džejlen Koks iz Glazgova se nedavno porodila po drugi put, a na posao se vratila pet dana posle porođaja

Majka se na posao vratila PET dana posle porođaja: Kaže da je PORODILJSKO samo za lenštine, a evo šta o tome misle žene u Srbiji

Shutterstock

Džejlen se inače profesionalno bavi egzotičnim plesom, a izjavila je da je sedenje kod kuće čini depresivnom i gojaznom.

TikTok video u kojem je nedavno otkrila svoje stavove izazvao je mnogobrojne reakcije. I dok su je neki momentalno osudili, bilo je i onih koji su smatrali da je u pravu.

Džejlen je izjavila da majke moraju da krenu u teretanu nedelju dana posle porođaja i da je dijeta nakon drugog stanja obaveza svake žene.

- Mislim da je izuzetno bitno da se vratite zdravom načinu života, što zbog sebe, što zbog partnera. Niko ne voli zapuštenu ženu, nemojte posle da se žalite ako vas partner prevari, a vi ne izgledate kao ista osoba pre porođaja.

"Moraš da se zarađuješ za svoje dete, a ne da se "vučeš" po kući!"; "U selu kod moje majke, žene su se dva dana posle porođaja vraćale na polje da rade", bili su neki od komentara podrške.

Drugi su je osudili zbog njenih "neobičnih" stavova, ističući da bi trebalo da oseća sramotu zato što osuđuje žene koje ostaju kod kuće i brinu o detetu.

"Biti majka je odgovoran posao", prokomentarisala je jedna žena, a druga se nadovezala sa komentarom da ne može svako da priušti luksuz "odlaska na posao".

Pitali smo žene u Beogradu kakvo je njihovo mišljenje o ovoj temi, da li žena treba da se vrati na posao ubrzo posle porođaja i da li se može reći za ženu koja brine godinu dana o svojoj bebi da je lenja? Ovo su njihovi odgovori:

Milena (34): - Imam dvoje dece i svoju firmu. Morala sam da se vratim na posao ranije, ali sam na poslu provodila ukupno 4 sata. Iskreno, to mi je prijala i na poslu sam odmarala. Najteži posao je briga o deci. Majka koja brine o svom detetu nije lenja majka. 

Marija (29): - Nemam nikakvu pomoć i kad bih išla da radim, morala bih da platim drugu osobu da čuva moje dete. Mislim da je to besmisleno. 

Irena (39): - Nijedna majka ne treba da se vrati na posao par dana posle porođaja. To nije normalno. Ako želi da se vrati posle meseci, to odobravam. 

Jelena (40): - Mislim da je ovih 12 meseci apsolutno idealna mera, kako za mamu tako i za bebu. Ja sam rodila dve devojčice i taj period od godinu dana mi je bio težak i naporan, ali i lep i neophodan. Nikako se ne bih složila da je porodiljsko za lenje žene, jer ja koja sam inače zaposlena, tih 12 meseci imala sam pune ruke posla sa bebama. I tačno, posle tih 12 meseci nekako prirodno dođe potreba da se vratiš na posao i u svoj život, da ne budeš samo mama.

Komentari (0)
Loading