Pravo je čudo kako su PREŽIVELE: Spojene bliznakinje uspešno RAZDVOJENE nakon više od 20 operacija

Vesti 15.05.2023 22:02 0

Eni i Izi Bejtson su sijamski blizanci

Pravo je čudo kako su PREŽIVELE: Spojene bliznakinje uspešno RAZDVOJENE nakon više od 20 operacija

Fejsbuk

Devojčice su rođene sa spojenim grudima i karlicama. Bili su podvrgnuti 20 satnoj operaciji. Danas njihovi roditelji kažu da je ono što su doživeli bilo pravo čudo. Ne samo da su spojeni blizanci izuzetno retki, već ih preživi manje od 10 odsto od njih.

Sestre Bejtson imaju vezu kao i većina blizanaca. One vole društvo jedna druge i ponekad se svađaju oko trivijalnih stvari. 

Sijamske sestre su se uspešno razdvojene

Eni i Izi su rođene u martu 2022. bile su spojene od grudi do karlice. Više od godinu dana kasnije, one srećno žive kao jedni od retkih sijamskih blizanaca koji su uspešno prošli kroz iscrpljujuću operaciju razdvajanja.

Širom sveta, spojeni sijamski blizanci se javljaju jednom u 60-190 miliona trudnoća, od kojih je samo 7,5 odsto preživljava. Kada stignu na operaciju, srceparajućih 40% ne preživi. Sestre Bejtson su pobedile ovu dramatičnu statistiku.

32-godišnja Hana i njen 33-godišnji suprug Dan, direktno govore o sudbini svojih ćerki: - To je pravo čudo - . Rođenje blizanaca bilo je izuzetno teško i za njih i za majku. Hana je prvi put uspela da zagrli devojčice dan nakon što su se rodile.

Operacija razdvajanja sestara obavljena je kada su imale sedam meseci i trajala je oko 18 sati. Ispostavilo se da sada svako od njih ima po jednu nogu. Uprkos tome, obe devojčice su izuzetno aktivne, puze i penju se po spratovima porodične kuće.

Operacija razdvajanja ovih sijamskih blizanaca bila je uspešna

Kada su roditelji pre porođaja saznali da su njihove ćerke spojene bliznakinje, najvažnija informacija je bila da su njihova srca odvojena i da funkcionišu kako treba. To im je omogućilo da planiraju operaciju da ih razdvoje.

Devojke su delile džigericu. Na sreću, ovaj organ ima jedinstvenu sposobnost regeneracije, pa se mogao podeliti. Međutim, razdvajanje sestara bilo je samo početak njihovog operativnog puta.

U tri meseca nakon operacije razdvajanja, devojčice su imale još 30 operacija. Sve ovo da bi se smanjile komplikacije razdvajanja i obezbedilo normalno funkcionisanje blizanaca.

Na sreću, zahvaljujući snazi Eni i Izi, podršci njihovih roditelja i trudu medicinskog osoblja, devojčice su konačno uspele da se vrate kući. Prema rečima lekara, one su već dovoljno jake da se uspešno nose sa izazovima svakodnevnog života.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading