Niki ima 80 godina i podseća nas šta treba da znamo u tridesetim: Za razliku od dvadesetih, imaćete više novca i iskustva, ali jedan problem postaje duplo gori

Vesti 26.06.2023 17:00 0

Njena mudrost i iskustvo služe kao putokaz za sve nas koji se nalazimo na tom putu, pomažući nam da se lakše nosimo s izazovima i uživamo u svim blagodetima koje tridesete godine donose

gospođa

Printscreen/Instagram

 

Niki Haskel, u svojoj poodmakloj životnoj dobi od osamdesetih godina, prenosi mudrosti i savete koji bi trebalo da vam budu od koristi u vašim tridesetim. Njene reči prožete su objektivnošću, a kroz njih otkrivamo dragocena saznanja o tom životnom dobu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki Haskell (@bignikbh)

Stop overtinkovanju

Prvi savet koji nam Niki Haskel prenosi jeste da prestanemo da overtinkujemo, da se bespotrebno zamaramo neprestanim razmišljanjem o svakoj sitnici. U svojim tridesetim godinama, često smo skloni da analiziramo i preispitujemo svaki aspekt svog života.

Niki ima 80 godina i podseća nas šta treba da znamo u tridesetim: Za razliku od dvadesetih, imaćete više novca i iskustva, ali jedan problem postaje duplo gori

unsplash

 

Međutim, Haskel nas podseća da je takvo preterano razmišljanje suvišno i da trebamo naučiti da se opustimo. Istina je da veliki broj odluka i briga koje nam opterećuju misli u tridesetim, zapravo nemaju takvu važnost kao što to mi sebi pripisujemo.

Život se ne završava u tridesetim

Drugi savet koji nam Haskel pruža jeste da shvatimo da se svet neće srušiti i da naš život neće završiti u tridesetim godinama, već se zapravo tek tada počinje pravi život.

prijatelji

Shutterstock

 

U mladosti, često smo obuzeti osećajem hitnosti i pritiskom da ostvarimo sve svoje ciljeve pre nego što navršimo tridesetu. Međutim, Haskel nas uverava da postoji vreme i prostor za razvoj, rast i ostvarenje naših snova i u tridesetim godinama. Trebamo naučiti da prihvatimo da životni put ima svoj ritam i da svaka faza ima svoje blagoslove.

Više novca i iskustva

Treći savet koji nam Niki Haskel daje jeste da u tridesetim godinama, iako se može činiti da smo na kraju dvadesetih, u stvari imamo mnogo više sredstava i iskustva na raspolaganju. U dvadesetim godinama, obično smo finansijski ograničeni i nemamo veliku bazu iskustava na koju možemo da se oslonimo. Međutim, ulaskom u tridesete, često smo uspostavili stabilniju finansijsku osnovu, stekli vredna iskustva i izgradili mrežu odnosa koja nam može biti od koristi. Stoga, trebamo iskoristiti ove prednosti i slobodno ih koristiti kako bismo ostvarili svoje ciljeve.

Mamurluci su preterano neugodni

Poslednji, ali ne manje važan savet koji nam Haskel pruža jeste da se u tridesetima suočavamo s mamurlucima koji su daleko od ugodnih. Ovo je jedina stvar koja se stvarno razlikuje od dvadesetih godina. Naša sposobnost da se oporavimo od noći provedenih u izlascima, slavlja i druženja smanjuje se s godinama, a mamurluci postaju sve teži. Iako može biti nezgodno, Haskel nas podseća da ne trebamo dozvoliti da nam to umanji radost koju donosi ovaj period života.

Niki ima 80 godina i podseća nas šta treba da znamo u tridesetim: Za razliku od dvadesetih, imaćete više novca i iskustva, ali jedan problem postaje duplo gori

Shutterstock

 

Niki Haskel, mudra osamdesetogodišnjakinja, pruža nam ove elokventne i opširne savete kako bismo bolje razumeli i iskoristili tridesete godine. Svojim rečima, on nas podseća da prestanemo sa preteranim razmišljanjem, da prihvatimo da nam život tek počinje u tridesetima, da iskoristimo prednosti koje taj period pruža i da se suočimo sa nesnosnim mamurlucima sa dostojanstvom i humorom. 

Komentari (0)
Loading