"Lekari su mi rekli da idem kući i da je sa bebom sve u redu": Žena je posle 14 dana saznala je jezivu istinu

Slobodanka Ćorić Vesti 09.08.2023 13:08 0

Tokom trudnoće, Ejmi je osetila da se nešto čudno dešava sa njenom bebom u stomaku i bila je u pravu

operacija

Shutterstock

 Pre nego što je Ejmi Falkoner rečeno da je imala pobačaj, njeno srce je unapred znalo bolnu istinu, čak i pre nego što joj je lekar to potvrdio. Ejmi je obavestila medicinski tim dve nedelje pre nego što joj je rečeno da je izgubila bebu da je njeno nerođeno dete možda prestalo da diše. „Danima sam osećala da se beba ne miče. Imala sam snažan instinkt. Znala sam da nešto nije u redu.“

Ova 38-godišnja žena je napomenula da je bila "primorana da se suoči sa osećanjem bespomoćnosti". „Kada su videli da me hvata velika panika, lekari su mi rekli: gospođo, idite kući i ne paničite. Dođite na pregled za nekoliko dana i sve će biti u redu. Međutim, posle dve nedelje ta neopisiva tuga postala je surova stvarnost koju je potvrdio i skener.

Uz potvrdu gubitka nerođenog deteta, Ejmi je napustila bolničke prostorije i prepuštena je sama sebi da se nosi sa emotivnim teretom. U februaru 2019. dogodio se četvrti pobačaj u Ejminom životu, nakon nekoliko godina pokušaja da postane majka. Ejmi opisuje ovaj period kao najmračniji trenutak u svom životu, nazivajući ga "najdubljom nesrećom koja ju je ikada zadesila".

Njena trudnoća, koja je počela u decembru 2018, počela je da se komplikuje u devetoj nedelji. Izgubila je ranije prisutne simptome trudnoće, osetila je da se dete ne kreće i da se nešto čudno dešava, što ju je navelo da potraži savet lekara i pregled. Nažalost, umesto razumevanja, dobijala je kritike i reči koje su je uveravale da je sve u redu i da nema šta da brine. Ipak, Ejmi je bila zabrinuta, svesna da nešto nije u redu sa njenim nerođenim detetom.

Dve nedelje kasnije, zbog blagog krvarenja, Ejmi je podvrgnuta skeniranju. Nažalost, taj trenutak je samo potvrdio njene strahove – njeno nerođeno dete je prestalo da kuca srce, a Ejmi je sve vreme znala istinu. Medicinska dijagnoza je ukazivala na ektopičnu trudnoću, stanje u kojem se oplođeno jaje implantira van materice, u jajovod, ostavljajući detetu nedovoljno prostora za rast.

Ejmi je primorana da prolazi kroz bolničke procedure okružena srećnim majkama koje su upravo donele nove živote na svet. Svaki put kada je ušla u porođaj, prikrivala je tugu, stavljajući osmeh na lice kako bi podržala druge, dok joj je srce bilo slomljeno iznutra. Srećom, Ejmi i njen partner Frejzer Raderford sada imaju sina Roka, koji je rođen u julu iste godine.

Ali Ejmi želi da podeli svoje iskustvo sa svim majkama koje su se suočile sa gubitkom i pruži im utehu u saznanju da nisu same u svom bolu. Takođe se snažno zalaže za otvoreniju komunikaciju o ovoj temi, s obzirom na njeno često pojavljivanje u javnosti. Ejmi je nedavno bila u grupnom video pozivu sa pet žena, od kojih su četiri doživele pobačaj. Bilo je to prvi put da su otvoreno razgovarali o svojim bolnim iskustvima.
 

Komentari (0)
Loading