BESPLATNI KURSEVI ZA SUPER MAME Udruženje Asocijacija mama Srbije pomaže majkama da se zaposle ili pokrenu sopstveni biznis

Vesti 15.09.2021 12:58 0

Sa ciljem da mlade mame postanu konkurentnije na tržištu rada i uplove u vode preduzetništva Udruženje ,,Asocijacija mama Srbije“ pokrenulo je projekat ,,Super mama“

BESPLATNI KURSEVI ZA SUPER MAME Udruženje Asocijacija mama Srbije pomaže majkama da se zaposle ili pokrenu sopstveni biznis

unsplash.com

Kroz desetine kurseva kojima se pristupa potpuno besplatno, omogućeno je da mlade mame steknu različita znanja i veštine i lakše dođu do željenog posla ili započnu sopstveni biznis. Kursevi pokrivaju različite oblasti - od digitalnih tehnologija, preko procedure apliciranja za posao do edukacija iz oblasti preduzetništva.

- Trudili smo se da teme budu različite i korisne za sve mlade mame. Kursevi pokrivaju digitalni marketing, rad na WEB sajtu, SEO osnove, pokretanje sajta, editovanje video-formata, sve procedure kad osoba traži posao ili želi da postane preduzetnik, a tu je i odličan kurs Excel-a, kao i mnoge druge teme koje će i te kako doprineti razvoju novih znanja i veština - kažu iz Udruženja ,,Asocijacija mama Srbije“. Projekat ,,Super mama“ je samo jedna od aktivnosti udruženja, koje na različite načine doprinose majčinstvu u Srbiji.

- Naša misija je da omogućimo majkama u Srbiji da bolje i kvalitetnije žive. Trudimo se da pokrijemo sve oblasti koje doprinose ostvarenju ovog cilja, kako kroz različite projekte, tako i kroz različite humanitarne akcije kojima pomaže posebno ranjivim kategorijama majki - objašnjavaju iz udruženja.

Kako objašnjavaju, projekat ,,Super mama“, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, razvijaće se i dalje, kroz nove predavače i obuke, ali i kroz mogućnost da sve zainteresovane mame kontaktiraju s mentorima i postave pitanja u vezi sa oblastima iz kurseva.

- Naša ideja je da platforma koju smo kreirali postane mesto kome će se mame uvek vraćati kako bi sticale nova znanja i veštine i dopunjavale postojeća. Trudićemo se da uvek ponudimo teme koje su aktuelne i povezane sa zahtevima tržišta rada, a posebno je bitno da ćemo nastaviti da, uz kontakte sa nekim od najvećih poslodavaca u zemlji, aktivno pratimo potrebe današnjih radnih mesta - poručuju iz Udruženja ,,Asocijacija mama Srbije“.

ATF: Činjenice Bez obzira na to da li su zaposlene ili ne, žene, u odnosu na muškarce, dvostruko više vremena rade u kući, a upola manje vremena provode na plaćenim poslovima. Za zaposlene žene, rad u kući postaje druga smena.

Žene koje su u braku i imaju dete uzrasta do sedam godina, najviše vremena provode u neplaćenim poslovima - skoro celu radnu smenu. Kada je reč o jednoroditeljskim porodicama, u 79% slučajeva čine ih samohrane majke sa decom. Samozaposlenost je dvostruko veća kod muškaraca nego kod žena - 28% muškaraca i 13% žena starosti između 15 i 64 godine je samostalno zaposleno.

BESPLATNI KURSEVI ZA SUPER MAME Udruženje Asocijacija mama Srbije pomaže majkama da se zaposle ili pokrenu sopstveni biznis

supermama

 

 

Komentari (0)
Loading