U razmaku od NEDELJU dana OBOJICA su preminuli: Ko su bili BRAĆA BOGDANOV?!

Najžena Vesti 04.01.2022 13:25 0

Braća nisu bila vakcinisana, i preminuli su od posledica korona virusa

U razmaku od NEDELJU dana OBOJICA su preminuli: Ko su bili BRAĆA BOGDANOV?!

Profimedia

Naučnik, producent i francuski televizijski voditelj Igor Bogdanov preminuo je 3. januara u 73. godini, i to svega 6 dana nakon smrti njegovog brata blizanca Griške. Kontroverzna braća Bogdanov život su izgubila u razmaku kraćem od jedne sedmice.

-U miru i ljubavi, okružen svojom decom i porodicom, Igor Bogdanov je napustio ovaj svet u ponedeljak, 3. januara 2022. godine -piše u saopštenju porodice.

Griška Bogdanov preminuo je 28. decembra 2021. godine, i to nakon nekoliko dana provedenih u komi. Mada njihova porodica nije javno otkrila uzrok smrti braće, njihovi rođaci su medijima ispričali kako je u pitanju zaraza virusom korone, te da su u bolnici obojica bili od sredine decembra.

Braća nisu bila vakcinisana.

KO SU BILI EKSCENTRIČNA BRAĆA BOGDANOV?

Blizanci Igor i Griška proslavili su se osamdesetih godinama u jednoj od prvih naučnofantastičnih francuskih serija Temps X. 

Nakon što su stekli slavu, braća su nizom plastičnih operacija potpuno izmenila svoj lični opis. Njih dvojica su završili teorijsku fiziku, učestvovali u snimanju i radu na brojnim naučnofantastičnim serijama, poput Zone sumraka i franšize Zvezdane staze. Griška Bogdanov, navodi se, učestvovao je u kreiranju kriptovalute Bitcoin.

 

 

Braća su bila umešana u veliki skandal 2001. godine pod nazivom "Afera Bogdanov". Naime, njihov rad o Velikom prasku predstavljen u načnom časopisu sami su recenzirali, da bi se kasnije otkrilo da ovaj rad nema nikakvu naučnu vrednost.

Igor i Griška Bogdanov objavili su, 1991. godine, knjigu pod naslovom „Bog nauke” (Dieu et la Science), koja je nastala iz intervjua sa filozofom Žanom Gitonom (Jean Guitton). Ta knjiga je postala bestseler u Francuskoj.

Od 2005. godine Igor Bogdanov i Griška Bogdanov su profesori na poznatom beogradskom privatnom univerzitetu, gde drže katedru kosmologije, usmeravaju rad laboratorije kosmologije i nastavljaju svoja istraživanja.

 

Komentari (0)
Loading